Pogibija radnika u „Namenskoj“: Žustra rasprava, advokati se svađali u sudnici

987

U Osnovnom sudu u Ivanjici nastavljeno je suđenje za tragediju u vojnoj fabrici „Milan Blagojević“ u Lučanima. U toj nezgodi, 2017. godine, nakon eksplozije baruta, preminuli su radnici te fabrike Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.

Milovan Milivojević, otac nastradalog Milomira koji i danas svedoči, na trećem ročištu za redom, rekao je da je do sada ukupno 125 put došao u ivanjički sud.

U jednom trenutku današnjeg suđenja povela se rasprava između advokata Borivoja Borovića i Dragana Palibrka. Naime, Palibrk je sudiji uputio primedbu zašto se Borovića daju tolika ovlašćenja jer ih on nema s obzirom da je punomoćnik porodice Milivojević. A onda mu je Borović odgovorio da je on “advokat predsednika Srbije i da se tako predstavlja u javnosti.

Foto: Nova.rs

Za smrt dvojice radnika 2017. godine sudi se Radošu Milovanoviću, generalnom direktoru, Vladimiru Lončareviću, rukovodiocu pogona Raketna goriva i Tomu Stojiću, rukovodiocu sektora Bezbednost i zaštita na radu.

Takođe, žustra rasprava izbila je i između Milovana Milivojevića i optuženog Lončarevića koji mu je postavljao pitanja.

Milivojević je rekao sudiji da ga je Lončarević vređao dok je odgovarao.

„Rekao mi je da ne mlatim. Vređa me, kao i Milovanović ranije. Nikada to niste uneli u zapisnik“, rekao je sudiji Milivojević.

Foto: Nova.rs

Tokom suđenja, koje je počelo u oktobru 2019. godine, kada su radnici pozdravljali i podržali direktora, a vređali porodicu nastradalog Milivojevića, optuženi su negirali krivicu.

Zanimljivo je da je generalni direktor Namenske iz Lučana samo dan nakon gostovanja ova nastradalog radnika na N1, od Regionalne privredne komore iz Kraljeva, dobio priznanje za regionalnog poslovnog lidera jer je kako se navodi zaslužan za razvoj i napredak fabrike.

Nova.rs