Osumnjičeničenom za ubistvo Maria S. određen pritvor, glavno saslušanje pred tužiocem tek sledi

56
Dejanu P. osumnjičenom za ubistvo Maria S. (43) u Preljini  saslušan je jutros pred sudijom za prethodni postupak u Čačku. Dejanu P. je određen pritvor u trajanju od 30 dana, potvrdio je njegov branilac, čačanski advokat Dragan Ranđelović Džakec.
Motiv za izvršenje ovog krivičnog dela još uvek nije poznat jer je osumnjičeni pet dana bio u bekstvu.
– On se juče u mom prisustvu predao policiji i rešenjem sudije za prethodni postupak njemu je određen pritvor u trajanju od 30 dana. Jutros je sudsko veće njega saslušalo na okolnosti određivanja pritvora i naravno pritvor će biti potvrđen – kazao je advokat Džakec.
U istrazi očekuju da će tužilac Višeg javnog tužilaštva u Čačku osumnjičenog uskoro saslušati i na okolnosti sumnje na krivično delo koje se Dejanu P. stavlja na teret.  Glavno saslušanje pred tužiocem se očekuje za koji dan, verovatno tokom praznika.
Podsećamo, oružani napad na Maria S. koji je na licu mesta podlegao povredama, odigrao se u četvrtak u krugu jednog preduzeća u Preljini. U prepodnevnim satima je navodno Dejan P. ispalio više hitaca u žrtvu a nakon toga se udaljio sa lica mesta. Policija je za njim tragala pet dana. Kako je njegov branilac i potvrdio, on se juče policiji predao u njegovom prisustvu.
KURIR