Sanja iz Čačka osvojila bronzu na Evropskom šampionatu

76

U organizaciji Hrvatske bokserske federacije u istarskom letovalištu Poreč u periodu od 2. do 15. aprila održano je  Evropsko prvenstvo za mlađe seniorke i seniore na kome se za evropsku titulu borilo ukupno 330 bokserki i boksera iz 33 države.

U muškoj konkurenciji njih 220 u muškoj i 110 devojaka u ženskoj konkurenciji, iz čak 33 države. Reprezentativci Srbije su se sa ovog prestižnog takmičenja vratili sa četiri bronzane medalje, čime je nastavljena serija uspeha koje mladi srpski bokseri beleže u poslednjih nekoliko godina, prenosi ozonpress.

Boksersku reprezentaciju Srbije na Šampionatu u Poreču predstavljale su Čačanka Sanja Mitić u kategoriji bokserki do 50 kilograma i Anđela Bošković  u kategoriji do 70 kilograma koje je vodio Mirko Ždral. Pod vođstvom selektora Branislava Jovičića  u poreču su nastupili Nikola Maksimović (do 48 kilograma), Ognjen Antić (do 60 kilograma), Dženis Vanić (do 67 kilograma), Hamza Rašljanin (do 71 kilograma), Srđan Tomić (do 86 kilograma). Mirko Ždral, dok su mladići nastupili pod vođstvom selektora Branislava Jovičića.

Sanja Mitić je pobedom nad Poljakinjom Natalijom Nieviadomskom na poene 4:1 osigurala bronzanu medalu ali je poražena u polufinalnom meču od Emine Kilinić iz Turske.

Bonzanu medalju za Srbiju osvojila je i Anastastija Bošković iz Malog Zvornika. koja je četvrtfinalu prekidom borbe odlukom sudije u ringu u drugoj rundi savladala Hrvaticu Lanu Kovačić U polufinalu Anastasija je zaustavljena od Italijanke Miriam Di Savino. Obe naše bokserke ovim rezultatom i uspehom izborile su i plasman na Prvenstvo sveta za omladinke koje će biti održano takođe u Poreču od 20. oktobra do 6. novembra 2024.