Najbolja predstava “Karolina Nojber”

9993

GORNJI MILANOVAC – Predstava “Karolina Nojber” reditelja Fuada Tabučića, a u izbođenju pozorišta “Kastelum” iz Kostolca, proglašena je za najbolju na prvim Međunarodnim susretima varoških pozorišta pod nazivom „Takovske cveti“.

Ova predstava za najbolju je proglašene i od strane publike.

Za najboljeg glumca proglešen je Valentin Oljača, a za glumicu Nataša Rokvić, koji su glumili u pobedničkoj predstavi.

Najbolja mlada glumica je Tamara Despić iz pozorišta u Čajetini, koja je odigrala Persidu u predstavi “Zla žena”.

Žiri u sastavu Ljiljana Dragutinović, Dragoslav Todorović i Rajko Rakićević, odlučio je da specijalna pohvala “Takovske cveti” pripadne Mireli Marjanović, takođe iz čajetinskog pozorišta.

Plaketa, u čast nedavno preminulog milanovačkog glumca Dragoljuba Obrenovića, uručena je istaknutom milanovačkom slikaru Iliji Drašoviću.

Najbolja glumica Nataša Rokvić, zahvalila se domaćinima na dobroj organizaciji i poželela da ovaj festival u skladu sa imenom “cveta, raste i da traje večno”.

“Što se tiče moje lične nagrade delim je sa celim ansamblom, spremali smo tu spredstavu kao da igramo svi za jednog jedan za sve. Ogromnu zahvalniost dugujemo našem reditelju Fuadu Tabučiću, koji svoj posao sa glumcima amaterima obavlja na poseban način, edukativno sa mnogo strpljenja i ljubavi”, istakla je Rokvić.

Član žirija Dragoslav Todorović kaže da posao nije bio lak, ali da su nagrađeni izdvojili od ostalih.

“Kao i na svakom festivalu kod nekih se vidi trud, neki su jači, ali velika je stvar što je napravljen ovaj festival. Postoje razni festivali, ali ovog profila nije bilo, napravljen je sjajan potez”, naglasio je Todorović.

Glumac i predsednik Umetničkog saveta Milanovačkog pozorišta, Branko Knežević, rekao je da je festival uspeo i da su očekivanja organizatora premašena.

“Heroj ovogodišnjeg festivala je publika Gornjeg Milanovca. Napravili su kompletno iznenađenje, prvo brojnošću i pored nepovoljnih vremenskih uslova, ali ono što je najlepše jeste razumavanje predstava koje su gledali”, izjavio je Knežević.

Čast da otvori, ali i da zatvori prvi Međunarodni susret varoških pozorišta imala je mlada glumica Milanovačkog pozorišta Magdaleni Rašić.

Nakon dodele nagrada domaćini su izveli predstavu “Jednočinke”, Antona Pavloviča Čehova u režiji Branka Kneževića.

Održavanje festivala pomogli su lokalna samouprava, kompanije Metalac, Rudnik, Tetrapak i apoteka Gral.

U holu Doma kulture tokom održavanja “Takovskih cveti” publika je mogla da pogleda kostime iz predstava Milanovačkog pozorišta, kostimografa Biljane Knežević, a autora izložbe Danice Vučetić.

MNA