Saobraćajci pripucali na bahate vozače

66

Novo lice Dragačeva upoznalo je javnost sa incidentom koji se dogodio u petak 27. aprila u selu Rti prilikom kontrole saobraćaja. Naime, vozač automobila nije se zaustavio na znak saobraćajaca koji su potom zapucali na njega. Iz čačanske policije su nam potvrdili da se incident dogodio.

„Dana 27. aprila u večernjim časovima na delu puta u Rtima dogodoio se incident koji je mogao da preraste u događaj sa teškim posledicama. Naime, oko 22 sata policijski službenici koji su vršili redovnu dužnost – saobraćajnu kontrolu pokušali su da zaustave vozača automobila koji se kretao ka selu Rti. Na signalizacije policijskih službenika, vozač automobila se nije zaustavio već je nastavio put kada su se policijski službenici  odlučili da upotrebe vatreno oružje. S obzirom da je Zakonom o policiji to jest u članu 124/128 jasno propisano kada i na koji način policijski službenici mogu da upotrebe vatreno oružje postavlja se pitanje da li je u ovom slučaju došlo do prekoračenja ovlašćenja. S obzirom da će se zbog ovog incidenta voditi sudski postupak, molimo sud da uzme u obzir sve relevantne činjenice i donese odluku na osnovu zakona“, navodi se u saopštenju Novog lica Dragačeva.
Policijska uprava Čačak potvrdila je da se incident dogodoio.
„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku preduzimaju mere i radnje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti u vezi sa navedenim događajem, a ukoliko se utvrdi da je došlo do prekoračenja ovlašćenja, protiv policijskih službenika biće preduzete zakonom odgovarajuće mere. O svemu je obavešten Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Osnovno javno tužilaštvo u Čačku“, navodi se u saopštenju PU Čačak koje je dostavljeno našoj redakciji.
Inače Lučanci su ogorčeni zbog ovog incidenta. „Ne možemo da verujemo da su pucali na ljude .
Mogli su da ih stignu ukoliko su bili pijani ili šta već“, kažu oni za Novu.