Postignut kompromis sa stanarima u Aveniji I

540

Građanski bunt i protest se isplatio. Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas je našao vremena i konačno primio predstavnika stanara iz Avenije I Milorada Zlatića, kako bi saslušao zašto se protive prodaji parkirališta u tom delu grada za izgradnju stambene zgrade i pokušali da reše problem.

Kako je nakon sastanka rekao Zlatić, iznađena su rešenja koja će omogućiti ublažavanje problema parkiranja u ovom delu grada, jer od 300 stanova koliko ih ima, trenutno postoji samo 150 parking mesta.

“Našli smo kompromisno rešenje za parking prostor naselja Avenije I. To znači da će katastarska parcela o kojoj smo pričali biti prodata i tu smo zakasnili za bilo kakvu reakciju. Međutim, prostor koji preostaje pokušaćemo da izvučemo maksimum. Na sastanku sa gradonačelnikom Čačka  dogovoreno je da postojećiparking prostor bude proširen i to u roku od mesec dana. Tu ćemo dobiti oko 40 parking mesta.  To nije dovoljno pa će se na proleće krenuti u izgradnju etažnog dela garaže na tom istom delu. Taj parking prostor biće povećan na 80 parking mesta. U petak će, na sastanku sa predstavnicima urbanizma, gradonačelnik zatražiti da se na atomskom skloništu pored izgradi parkiralište. Tražiće se dozvola od Republike, jer su oni u njihovoj nadležnosti. Ako se dobiju sve potrebne dozvole drastično će se povećati broj parking mesta”, rekao je Zlatić.

Kako je rekao Zlatić, od Saobraćajne policije će se tražiti saglasnost da ulica Stoje Tošić dobije status jednosmerne, kako bi se i ona koristila za parkiranje.

“Postoji ideja da se jedan parking prostor u toj ulici proširi sa leve i desne strane kako bi se povećao kapacitet za 10 do 15 vozila. Takođe, rešavanju problema moglo bi da doprinese ako bi se još jedna parcela, koja se nalazi u blizini, proglasila za parking prostor i otkupila od postojećeg vlasnika i tu napravila višeetažna javna garaža. Ovo je trenutno najbolje rešenje koje je moglo da se iznađe”, kaže  Zlatić.

Nažalost, kao i do sada, lokalni toaletoid danima je napadao građane što se bune, optužujući ih da se iza svega krije politika koja je uperena protiv vlasti. Čak i danas, nakon postignutog dogovora, konferenciji je prisustvovala osoba koja je čitala pitanja sa papira.

  “U ovom celom postupku politike uopšte nije bilo. Da sam politikom hteo da se bavim bavio bih se pre 20 godina. U celu ovu priču nisam ušao zbog politike ili bilo koje kandidature sličnog tipa. Zastupao sam interese svoje dece i dece u tom naselju, prevashodno iz bezbednosnih razloga jer kao građanin ovog grada ne mogu da ne primetim parkirana vozila na trotoarima. Sama građanska inicijativa je dovela do protesta i pokušaja nalaženja kompromisnog rešenja. Stanari su dali podršku i sve vreme  predstavljam stanare, nikog drugog. Govorio sam o problemu mog naselja, naselja u kom živim ja i moje komšije“, odgovorio je Zlatić.

Podsetimo, na licitaciji 3. decembra prodaje se čak pet lokacija koje su u vlasništvu grada. Od toga su dva parkirališta u Aveniji, ali i deo stočne pijace u Ljubiću.

ozonpress.net