Pobeda devojčica Sloge 036 nad Jedinstvom za drugo mesto na tabeli

2612

 

KRALJEVO – Fudbalerke Sloge 036 nadigrale su juče ekipu Jedinstva rezultatom dva prema jedan, saopšteno je danas iz tog kluba.  Golove za tim pored Ibra postigle su Anđela Drobnjak u četvrtom i Mina Čingelić u dvadeset petom minutu.

„Prava prvenstvena utakmica sa dosta borbe i na jednoj, i drugoj strani. Kao što sam i rekao ekipa Jedinstva je veoma nezgodna što je i pokazala na terenu. Ušli smo u susret sa namerom da pobedimo kako bi zadržali drugo mesto na tabeli u čemu smo na kraju i uspeli. Posle prednosti od dva gola razlike moja ekipa se opustila i imala nekoliko neiskorišćenih šansi, pa su gosti to osetili i došli na gol zaostatka. Imali smo veoma teških poslednjih petnaest minuta. Tim sa Uba je počeo da napada pa je utakmica ušla u potpuno neizvesnuu završnicu. Deset minuta smo igrali bez golmana, jer se Isidora Radovanović povredila i morala da napusti teren, tako da smo se u finišu fokusirali na potpunu defanzivu i čuvanje sopstevnog gola. Na kraju smo ipak slavili i ostali na drugoj poziciji“, izjavio je trener Kraljevčanki Dejan Đilas.

„Vreme za igru je bilo veoma teško. Imale smo uspona i padova tokom susreta, ali najvažnije je da smo upisale pobedu i zadržale se na drugoj poziciji na tabeli“, rekla je Teodora Stojković.

Prema rečima Jovane Paunović njena ekipa je morala da ostvari pobedu. Ona je ponovila da je gol razlika mogla biti i veća.
„Međutim, zbog Isidorine povrede moglo je doći i do preokreta u korist Jedinstva. Iako ova tri boda nisu omogućila ulazak u viši rang bitno je da smo trijumfovale zbog psihološkog aspekta“, zaključila je Paunović.

Ujedno ovo je bila oproštajna utakmica Ane Gajović u juniorskom dresu Sloge.