Srpkinje nejake za raspoložene Mađarice

187
Na prvom futsal love Srbija turniru za žene u Vrnjačkoj Banji podmlađena selekcija futsal reprezentacije Srbije poražena od vrlo dobrih Mađarica sa 2-6, (poluvreme 0-2 za gošće).
Od samog početka susreta bila je vidljiva nesigurnost i neuigranost izabranica selektora Jovanovića, a kod pojedinih igračica uočljivo je bilo da imaju strah i da je dres najdražih boja. To je bio  prevelik teret za mlade igračice bez mnogo iskustva za mečeve ovakvog karaktera. Gošće su svoju bolju igru u prvom delu susreta krunisale sa dva pogotka i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.
U drugom delu susreta naše igračice su se trgle. Uspeo je selektor Vladimir Jovanović na pauzi da im podeli prave savete  pa su veoma brzo stigle do izjednačenja, no to je bilo sve sto su naše devojke uspele da urade na ovoj utakmici.  Veoma raspoložena Horvat sa dva brza pogotka srušila je sve nade da selekcija Srbije može do povoljnog rezultata na ovom meču.  Do kraja su Mađarice postigle još dva gola, a najbolja igračica susreta svojim trećim pogotkom stavlja tačku na ovu utakmicu i postavlja konačan rezultat 2-6 u korist gošći.
U drugom susretu na ovom turniru Francuskinje i Čehinje igrale su nerešeno 2-2, a upravo će Srbija u sledećem susretu odmeriti snage sa Češkom (petak 18h). Pored ove četiri selekcije na ovom turniru učestvuje i reprezentacija Slovačke.
„Nadamo se da će već sledeći duel naših mladih futsalerki doneti boljitak u igri i da će posle početnog grcča i straha ući opustenije i sigurnije, trebamo biti strpljiviji sa ovim mladim devojkama. Potencijal postoji i verujemo da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolje i bolje a samim tim docice i rezultat“, poručuju sa klupe Srpkinja.