Izložbom na Zlatiboru najavljen deveti ARLEMM

0
1119

U saradnji sa Turstičkom organizacijom Zlatibora, iz Beograda je 9. juna 2018. na Kraljev trg na Zlatiboru, stigao ARLEMM umetnički karavan. Autor pokretne multimedijalne izložbe fotografija je Dragana Selaković, koja je svojim umećem dočarala dešavanja sa prošlogodišnjeg ARLEMM-a.

Putujući 35 dana po Srbiji, pre početka ARLEMM-a, Umetnički karavan ima za cilj da posetiocima izložbe u Beogradu, Zlatiboru, Čačku, Užicu, Požegi i Ivanjici pruži mogućnost da se upoznaju i osete vrednosti koje ARLEMM neguje.

Osim što okuplja vodeća imena, pre svega iz sveta klasične muzike, ARLEMM se izdvaja po značajnim prirodnim i kulturno-istorijskim lokalitetima opštine Arilje, na kojima se održavaju aktivnosti: na reci Rzav, ostrvu Uski Vir, crkvenoj porti i Crkvi Svetog Ahilija, Gradskom trgu – promovišući uz muziku i važnost tradicije i očuvanja prirode. Sa više od 70 održanih edukativnih radionica, 120 koncerata i 2600 individualnih časova nastave, ARLEMM zauzima vodeće mesto u kulturno-umetničkim događajima Srbije.

Cilj ARLEMM-a se ostvaruje kroz prepoznavanje i odabir mladih talenata, muzičku edukaciju dece i mladih, održavanje koncerata, javnih časova, radionica i predavanja u oblasti muzičke kulture, povezivanje vizuelnog i zvučnog doživljaja u umetnosti, negovanje duhovnosti i razvoj ekološke svesti.

U periodu 26-28. jula održaće se ARLEMM art festival – trodnevni jedinstveni događaj sa kvalitetnim muzičkim programom u umetnički i eko uređenom prirodnom ambijentu, na ostvu Uski Vir na reci Rzav. Na ARLEMM -u i ARLEMM art festivalu su prethodnih godina nastupali Stefan Milenković, Jovan Kolundžija, Lena Kovačević, Vlatko Stefanovski i mnogi drugi, a ove godine lepote Arilja će još jednom oplemeniti nastupi velikih umetnika, kao što su Bisera Veletanlić, Vasil Hadžimanov, Ju grupa, Divanhana, Divna Ljubojević, Sara Renar i mnogi drugi.

ARLEMM nije samo kulturna i turistička prednost Arilja, već cele regije Zapadne Srbije pa je predstavljanje ARLEMM-a u regionu od velikog značaja za dalji razvoj manifestacije, kako bi ona bila prepoznata od građana Zapadne Srbije ali i Turističkih organizacija u regionu, koje će ARLEMM, koji se nalazi u neposrednoj blizini, predstaviti svojim gostima kao dodatu vrednost, za one koji žele aktivniji odmor i kvalitetnije provedeno vreme.

Kako bi umetnost bila dostupna svima, ove godine će biti omogućen prenos dešavanja sa ARLEMM-a 2018, uživo putem Telenor mreže. Svi koji požele, gde god da se nalaze, moći će da uživaju u koncertima i ostalim sadržajima ove manifestacije.

Izložba će na Kraljevom trgu biti postavljena do 16. juna, posle čega kreće na svoje sledeće odredište – u Užice.

Manifestacija se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Opštine Arilje i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a u saradnji sa Crkvenom opštinom grada Arilja, Bibliotekom Arilje i kompanijama Ekstrem intimo i Telenor.

Foto -www.antrfile.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime