Juniorke Sloge sutra „jure“ tri boda u Šapcu

2573

Juniorke kraljevačke Sloge sutra gostuju ekipi Mačve u Šapcu sa početkom u 16.časova. Nakon ubedljive pobede u prvom kolu Razvojne lige Srbije u Topoli rezultatom tri prema nula, devojke sa nestrpljenjem očekuju i ovaj susret.

Trener Sloge 036, Dejan Đilas, naglašava da će sa svojim saigračicama igrati napadacki od samog strata meča.

„Iako je ovo praktično tek početak prvenstva moramo se boriti svim snagama za naš cilj, a to je da za dve godine stignemo do Superlige. Vredno smo radili, trenirali pa se nadam da neće izostati ni rezultati“, izjavio je večeras na konferenciji za medije šef stručnog štaba Kraljevčanki. Đilas je izrazio očekivanje da će njegova ekipa dati sve od sebe i uspeti da nadigra, kako ocenjuje, nezgodnu ekipu Mačve. Govoreći generalno o sportu strateg ŽFK Sloga 036 smatra da je najvažnije edukovati mlade kako bi se bavili nekom sportskom disciplinom.

„Ženski fudbal je veoma malo zastupljen u Srbiji i treba raditi na njegovoj popularizaciji, ali, naravno, svako bavljenje sportom je veoma zdravo za decu. Zbog toga treba skrenuti pažnju i roditeljima da svojim mališanima ukažu na važnost zdravog načina života“, istakao je Đilas.

Kapitenka Sloge 036, Jovana Paunović, koja je bila dvostruki strelac u prethodnoj utakmici smatra da su ona i njene saigračice spremne za predstojeći susret.

„Tim iz Šapca igra veoma borbeno, ali daćemo sve od sebe da ostvarimo pobedu „, kazala je ona na konferenciji za novinare.