Pioniri FK Stubal briljirali na turniru u Bazelu

385
Foto: Z.K.

Proteklog vikenda mladi fudbaleri FK Stubal (Kraljevo) gostovali su na turniru u Švajcarskoj i zauzeli drugo mesto.

FK Stubal je avgusta prošle godine posle dužeg vremena počeo sa radom sa mlađim kategorijama i rezultati su već vidljivi. Naime mladi fudbaleri (pioniri) bili su gosti na turniru u Bazelu kod vršnjaka iz FK Srbije 1968 iz Bazela i zauzeli neočekivano drugo mesto na pomenutom nadmetanju.

Plasmanom osim dece i trenera obradovali su se i roditelji koji su ushićeni dočekali mališane po povratku iz Švajcarske.

Put je bio dug i naporan, ali se to na deci nije primetilo, odigrali su vrlo dobro i ostvarili tri pobede, kaže trener Kraljevčana Zoran Krljar.

„Takođe, odigrali smo dve utakmice nerešeno, a jedini poraz doživeli smo u finalu izgubivši od Srbije iz Ciriha sa 2-0. Zadovoljan sam igrom ali i rezultatom koji nije bio u prvom planu. On je došao kao plod višemesečnog rada što me svakako raduje“, rekao je trener FK Stubal Zoran Krljar i dodao da je mladi golman Stubla Mitar Mandić dobio pehar i bio proglašen za najboljeg čuvara mreže na turniru.

Foto: Z.K.

Kapiten ekipe Aleksa Lazović je oduševljen Švajcarskom, a o samom turniru je rekao:

„Odigrali smo dobro mečeve, zadovoljan sam postignutim rezultatom, a osim toga stekli smo nova poznanstva. Družili smo se i očekujemo drugare iz FK Srbije 1968 da nam dođu u goste kada im to bude odgovaralo. Iskoristio bih priliku da se zahvalim i razrednoj koja je imala razumevanja za odsustvo iz škole zbog putovanja“.

Veliku zahvalnost odaju organizatoru turnira FK Srbija 1968 iz Bazela, predsedniku Dejanu Jovanoviću kao i ljudima iz kluba koji su prihvatili decu i ugostili ih za vreme trajanja turnira.