Eksplozija u fabrici Milan Blagojević, povređen radnik

1164

LUČANI – U eksploziji prese u fabrici za proizvodnju baruta „Milan Blagojević – Namenska“ iz Lučana povređen je jedan radnik. Kako je za Insajder rečeno u Urgentnom centru u Čačku, on nije u životnoj opasnosti, ali je preventivno zadržan jer je zadobio višestruke povrede od gelera baruta po telu.

Eksplozije na radu u fabrici „Milan Blagojević“ koja se bavi proizvodnjom baruta postale su redovne. Pre manje od mesec dana radnik Milun Bogićević teško je povređen, a portparolka „Namenske“ je tom prilikom saopštila da je radnik sam odgovoran za nesreće, jer nije poštovao radne procedure. On je navodno, tokom redovne proizvodnje, neoprezno stavio ruku u unutrašnjost gnjetalice.

Podsetimo, pre nešto više od godinu dana, u ovoj fabrici od posledica eksplozije, koja se dogodila 14. jula poginuli su radnici Milomir Milivojević (25) i Milojko Ignjatović (55).

Istraživanjem svih okolnosti u ovom slučaju novinari Insajdera otkrili su brojne propuste, koje je kasnije potvrdio i interni izveštaj Ministarstva odbrane koji je označen kao „strogo poverljiv“.

Izvor , Foto –  www.insajder.net.