Bralović: Policija me upozorila da ne pozivam na proteste

1135

„Pre sat vremena posetili su me pripadnici policije i upozorili da ne pozivam ljude na proteste i blokade“, izjavila je za Nova.rs Ljiljana Bralović iz pranjanskog udruženja „Suvoborska greda“.

Prema njenim rečima, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su bili veoma ljubazni i samo joj rekli da moraju da obavljaju svoj posao.

„Ja sam im odgovorila da smo iskoristili sva druga sredstva protiv štetnih zakona o referendumu i eksproprijaciji, kao i dolasku Rio Tinta, te da ću nastaviti sa svojim aktivnostima u tom pogledu, a na njima je da li će me privesti na informativni razgovor ili uhapsiti“, kaže sagovornica našeg portala.

Ona se osvrnula i na posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića lozničkom selu Gornje Nedeljice gde je planirano otvaranje rudnika kompanije „Rio Tinto“.

„Meštani tog sela su protiv dolaska Vučića i odbili su da razgovaraju sa njim. Zvali su ga mnogo puta, ali se on nije odazivao njihovim pozivima pa će oni danas biti na blokadi saobraćajnica“, navodi Bralović.

Prema njenim saznanjima jedan autobus pripadnika SNS iz Čačka uputio se u Gornje Nedeljice kako bi pružili podršku Vučiću.

Podsećamo, Ljiljana nije jedina aktivistkinja koja je pozivala na blokadu saobraćajnica koju je policija od jutros „posetila“: Nova.rs je već pisala o nekoliko sličnih slučajeva širom zemlje. Inače, na 52 lokacije širom zemlje biće organizovan protest protiv zakona o referendumu i eksproprijaciji.