Belošević – Vučić je naterao poslanike da usvoje Zakon o eksproprijaciji

1161

Prvi čovek SNS, Aleksandar Vučić i njegovi najbliži saradnici uspeli su da nateraju Skupštinu republike Srbije da usvoji Zakon o ekspropijaciji, a po njihovim izjavama on je poboljšan u smislu da ima efikasnu proceduru kako se može nečija imovina, koja se proglasi imovinom od javnog značaja, oduzeti i privesti nameni koju je odredila vlada, izjavio je danas član Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku, Sreten Belošević.

Prema njegovim rečima u tom zakonu nije na jasan i transparentan način obrazložen mehanizam šta se i na koji način može proglasiti imovinom od javnog značaja.
„Po mišljenju većine ekoloških, političkih, nevladinih i svih drugih  organizacija iza ovog postupka donošenja ovakvog zakona u stvari stoji namera da se izgradi rudnik „Rio Tinta“ u okolini Loznice, a da se u celoj Zapadnoj Srbiji otvore bušotine i podzemni kopovi rude litijuma. To bi za posledicu imalo milione tona jalovine što bi trajno zatrovalo vodu, zemljište, vazduh, uslovilo da imamo ozbiljne i veoma negativne posledice na ljude i njihovo zdravlje, kao i na biljni i životinjski svet“, istakao je on.
Aktuelni režim, kako naglašava, ne prepoznaje i ne razume šta znače sloboda, kao što je pravo na drugačije mišljenje, ne poštuje ljudsko dostojanstvo, postoji samo republička jednopartijska skupština koja nema nikakvog integriteta da se suprotstavi rukovodstvu SNS-a .
„S toga su građani doneli odluku da pruže jedan ozbiljan građanski otpor, radikalne varijante, koja podrazumeva blokadu ključnih saobraćajnica u našoj zemlji. Kada je režim shvatio, nakon prošle subote, da njihovi medijski trikovi, pretnje,pa i  ponude, ne daju adekvatne rezultate, videli smo da su u Šapcu angažovali lokalne kriminalce, koji su svi listom i redom članovi SNS-a, sa istobraznim motkama i službenim automobilima da nasrnu na mirne demonstrante, koji su samo došli da izraze svoje nezadovoljstvo“, kaže Belošević.
Zato je pozvao građane da sutra, širom Srbije, daju podstrek i dodatno izvrše pritisak na prvog čoveka SNS-a, Aleksandra Vučića kako bi prestao da se premišlja, analizira, da se dvoumi i koleba, već da jasno i nedvosmisleno donese odluku da ne potpiše jedan takav zakon.
„Znamo da je za njega ovo teško i predstavlja poraz, ali on nema čemu  boljem  da se nada, obzirom kakve odluke donosi i kakvu politiku vodi. I Narodna stranka iz Čačka poziva svoje članove i simpatizere,kao i sve  sve slobodnomisleće ljude iz naše okoline da se vidimo sutra na Ibarskoj magistrali u Preljini od 14 sati“, poručio je Belošević.
FOTO LJUBICA SOKIĆ