Čačanska policija na ispitu

1014

Danas će, barem sudeći po raznim najavama, dojavama, rekla-kazala varijantama, biti buran dan u Čačku, sa tenzijama  i potencijalnim sukobima naročito na lokacijama na kojima se najavljuje protestna blokada saobraćajnica.

Dok na jednoj strani građanski aktivisti pozivaju građane da ponovo izađu i u znak protesta blokiraju saobraćaj u Prislonici nama pristižu informacije da će se građani samoorganizovati i blokirati sve kružne raskrsnice u gradu, a verovatno i još neke punktove.

Na drugoj strani, pristalice i aktivisti SNS-a, dobili su nalog da izađu na ulice i suprotstave se onima koji protestuju.

Na društvenim mrežama pojavila se sms poruka koja kruži unutar članstva SNS-a u kojoj se navodi da svaki stranački mesni odbor mora za subotu 4. decembar da angažuje po 10 automobila, da u svakom vozilu budu muškarac i žena, da se spisak onih koji će biti nagažovani dostavi do petka 3. decembra do 10:00 ujutru, da se dostave podaci o vozilu (vrsta i registracija) kako bi policija dobila te podatke da prilikom eventualne intervencije ne piše prijave/kazne i da će sve detaljne informacije biti predočene na sastanku Gradskog odbora SNS-a u petak 3. decembra u 15:00.

Na tom sastanku, kako nezvanično saznajemo saopšteno je da je prijavljeno tačno 150 vozila, a da će čačanski naprednjaci imati i pojačanje navijača iz Novog Pazara.

Iz čačanske Policijske uprave juče je saopšteno i u razgovoru sa građanskim aktivistima koje je policija označila kao inicijatore organizacije blokade saobraćajnica predočila, da policija neće dozvoliti sukobe i ponavljanje šabačkog scenarija.

Da li će čačanska policija položiti današnji ispit – pitanje je na koje ćemo dobiti odgovor u toku dana.