“Norveška kuća“ se, ipak, ne prodaje

0
1046

GORNJI MILANOVAC – Povodom napisa da se kuća srpsko-norveškog prijateljstva poznatija kao “Norveška kuća“ u Gornjem Milanovcu prodaje, generalni sekretar Norveškog društva Srbije Dragan Marković kaže da se to neće dogoditi.

On objašnjava da je Norveško društvo s pravnim zastupnicima potpisalo vansudsko poravnanje i prihvatilo izmirenje starog duga restorana “Norveške kuće“, tako da je, zaključuje, taj problem skinut sa dnevnog reda, prenosi Tanjug.

Žao nam je što je sud prihvatio nezakonitu odluku o prodaji nesrazmerno velike imovine u odnosu na dug (ispod 0,50 odsto), i što je ta odluka izašla na oglasnoj tabli i sajtu suda, umesto da su nas obavestili i vansudskim poravnanjem sa našim društvom zatvorili slučaj. U svakom slučaju, posle velike medijske buke, takav smo dogovor i postigli. Tako da “Norveška kuća“, kao objekat od velikog značaja, kako za Norvešku i našu zemlju, tako i za opštinu Gornji Milanovac ne ide na doboš – rekao je Marković.

Inače, kako kaže, u statutu društva prijateljstva Norveške i Srbije izričito se navodi da ovaj objekat ne može biti predmet privatizacije, zaloga za kredite, hipoteke niti bilo kojeg drugog vida ugrožavanja simbola prijateljstva između ove dve zemlje.

Izvor: Tanjug, Foto – Wikipedia.org/ Darko Zizovic

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime