Mijatović: Momci su pokazali karakter, na kraju odlučile nijanse

55
epa03369158 Germany's Tibor Pleis (white) tries a shot at the net despite the close attention of Sweden's Erik rush during the European Championship Basketball Qualifikation match in the Arena in Neu-Ulm, Bavaria late 24 August 2012. EPA/STEFAN PUCHNER
Foto: Media Pro

 Borac je imao izuzetnu priliku da u gostima savlada Mornar i tako obezbedi opstanak bez obzira na novi sistem takmičanja i eventualno proširenje ABA lige.

Nije, međutim, iskorišćena prednost od četiri poena u poslednjih minut i po meča, pa se izabranici Dejana Mijatovića u Čačak vraćaju sa devet pobeda na svom kontu.

  • Prvo, čestitke Mornaru na pobedi. Odigrali su sjajnu utakmicu, borbenu. Upozoravao sam moje igrače na individualni kvalitet koji Mornar posjeduje. To se najbolje videlo u prvom poluvremenu kada su impresivno šutirali za tri poena 13/25. Uspeli smo u drugom poluvremenu da ih limitiramo na 23 poena, podigli smo nivo odbrane, agresivnosti i trčanja, ali smo na kraju poklekli. Imali smo na minut i po četiri poena prednosti, ali su igrači doneli par brzopletih odluka, promašili smo sva tri dobro izgrađena otvorena šuta i to su te nijajnse koje su odlučile. Čestitao bih mojim momcima što su pokazali karakter, što su se vratili iz minus 20 u jednom trenutku – rekao je Dejan Mijatović posle meča.

Izvor: Morava info