U Vrnjačkoj Banji opozicione stranke i aktivisti potpisali sporazum o izlasku na izbore

66

U Vrnjačkoj Banji oformljena je koalicija Narodnog pokreta Srbije(NPS)koju zastupa Radosav Pejović i Novog lica Srbije(NLS)koju zastupa Branko Pršić koju će na nastupajućim lokalnim izborima podržati pokret Kreni promeni sa aktivistom Jovanom Smolovićem i Pokret za decentralizaciju i prava manjina koju će predstavljati profesorka Snežana Stevanović.

Koalicija će na predstojećim lokalnim izborima nastupiti na listi pod nazivom „I JA SAM VRNjAČKA BANjA – BIRAM BORBU – Radosav Pejović“, a nosilac liste će biti vaspitač Radosav Pejović.
U koalicionom sporazumu se navodi da su se političke organizacije i aktivisti okupili u cilju postizanja napretka u demokratskom procesu.

„Polazeći od osnovih načela prema kojima demokratski izbori predstavljaju jedan od najvažnijih oblika ostvarivanja suverenosti građana, sa potrebom da izborni instituti i procedure budu pravno uređeni i dosledno primenjivani i ciljem da se izvrši unapređenje primene izbornog prava i nastojeći da se unapredi kvalitet lokalnih demokaratskih procedura.“

Listu kandidata za odbornike činiće ljudi čiji je aktivizam prepoznat u lokalnoj zajednici, a svojim ugledom i iskustvom će doprineti pobedi na lokalnim izborima koji će se održati 2.6.2024. godine.

„Zalagaćemo se prvenstveno da iskorenimo korupciju iz lokalnih institucija koja razjeda lokalnu zajednicu i demokratske principe godinama unazad. Naši prioriteti su transparentnost u radu i davanje prednosti stručnim i kompetentnim ljudima u odnosu na partijsko zapošljavanje“ , naveo je Pejović.

Pejović je naglasio da će hitno rešavanje problema vodosnabdevanja i nedostatka parking prostora biti među prioritetima. Takođe, istakao je važnost uvođenja reda u urbanizmu i zaustavljanja prekomerne urbanizacije centralnog dela Banje.

„Naša glavna fokusna tačka biće planska urbanizacija šireg centra, kao i rasterećenje jezgra Vrnjačke Banje“, dodao je Pejović.

„Sa mladim i ambicioznim ljudima u timu verujem da je moguće“, istakao je Pejović.

Ovaj sporazum predstavlja zajednički korak ka jačanju demokratskih vrednosti na lokalnom nivou i osiguranju integriteta lokalnih izbora kao ključnog elementa legitimnosti lokalne vlasti.
Kroz ovu saradnju, teži se ka stvaranju transparentnog i odgovornog okruženja u kojem će građani imati priliku da aktivno učestvuju u procesima odlučivanja koji se tiču njihovih života i zajednice u kojoj žive.

Pejović je uputio poziv svim građanima Vrnjačke Banje da se uključe u ovaj zajednički poduhvat i da podrže listu „I JA SAM VRNjAČKA BANjA – BIRAM BORBU – Radosav Pejović“ na predstojećim lokalnim izborima.

U narednim danima će se organizovati prikupljanje potpisa za zajedničku listu.

 

FOTO PRIVATNA ARHIVA