Otvaranje “Miloša Velikog“ rasteretilo saobraćaj na Ibarskoj magistrali

0
279

Kažu da svakome ko je učio vožnju na Ibarskoj magistrali nijedan auto-put neće teško pasti. Izgrađena je 60-tih godina prošlog veka. Pored nje su nikle pijace, pumpe, stovarišta, servisi i prodavnice. Pečenjare su proslavile ovu deonicu.

Ibarska magistrala bila je mnogima nezaobilazan put do mora. Nekima je donela provode u kafanama koje će pamtiti. Međutim, otvaranjem auto-puta „Miloš Veliki“ mnogi su počeli da je izbegavaju.

Prema podacima „Puteva Srbije“ od trenutka puštanja u rad novih deonica auto-puta „Miloš Veliki“, ustanovljeno je da je saobraćaj na Ibarskoj magistrali, na potezu od Preljine do Lipovačke šume (Velike Moštanice), rasterećen za oko 35 odsto.

U septembru 2019. godine Ibarskom magistralom, odnosno na potezu od Preljine do Lipovačke šume, prošlo ukupno oko 230.000 vozila

Prosečno, dnevno, Ibarskom magistralom u septembru, na potezu od Preljine do Lipovačke šume (Velike Moštanice), prošlo oko 7.800 vozila.

Rasterećenje Ibarske magistrale je već tokom prve nedelje, kada je otvoren auto-put „Miloš Veliki“, bilo evidentno. „Putevi Srbije“ navode da se samo za prvih pet dana od puštanja u saobraćaj na novootvorenu deonicu auto-puta uključilo više od 70.000 vozila, dok je na Ibarskoj magistrali, mereno od Lipovačkih šuma do Preljine, prošlo ukupno 32.000 vozila, odnosno dnevno oko 7.300 vozila.

MNA,K Foto – Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime