Završen protest, učesnici lepili vrata Politike i RTS-a

1344

Jedna od organizatorki protesta, Jelena Anasonović građanima se obratila pre početka šetnje rečima da se ovo više ne može zaustaviti, poručivši gradonačelniku da građani nemaju više strpljenja za njega. Okupljenim građanima obratili su se i profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić i bivši sudija vrhovnog suda Zoran Ivošević.

Građani su posle govora krenuli u protestnu šetnju pod nazivom „Putem zahteva Jedan od pet miliona“ centralnim gradskim ulicama: Makedonskom, Svetogorskom, Takovskom i Ulicom kneza Miloša do zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici.

Učesnici protesta „Jedan od pet miliona“ u Beogradu, zaustavili su se večeras ispred zgrade lista Politika gde su zalepili ulazna vrata i napisali „Cenzurisano“.  Uz poruku „Cenzurisano“, napisali su i „Jedan od pet miliona“.
FOTO: Printscreen/Radio Slobodna Evropa/Facebook
Predstavnici Pokreta ujedinjenih fantomki došli su do vrata, a potom ih simbolično isprskali „sredstvima protiv štetočina“, kako piše na bocama koje nose na leđima.
FOTO: Printscreen/Radio Slobodna Evropa/Facebook
Nakon ovog mini performansa, kolona građana nastavila je protestnu štenju, te je kako je prethodno najavljeno izvela sličan performans i ispred zgrade RTS-a u Takovskoj ulici.
FOTO: Printscreen/Radio Slobodna Evropa/Facebook
Učesnici su potom nastavili šetnju ka zgradi Vlade Srbije, uzvikujući : Vučiću, lopovu!
Infobrif.rs