13.8 C
Cacak
Суб, 24 феб, 2024, 04 : 25
Naslovna Društvo Zatvoreni vrtići u Novom Pazaru, skraćeno radno vreme kladionica

Zatvoreni vrtići u Novom Pazaru, skraćeno radno vreme kladionica

752

NOVI PAZAR – Gradski štab za vanredne situacije Novog Pazara zabranio je danas rad javnih i privatnih vrtića, dečjih igraonica i penzionerskih klubova, saopšteno je iz lokalne samouprave.

Zatvoreni vrtići u Novom Pazaru, skraćeno radno vreme kladionica 1Foto: Senad Zupljanin

Novim merama ograničeno je i radno vreme kladionica i objekata u kojima se organizuju igre na sreću od 7.00 do 19 sati, udaljenost stolova u tim objektima mora biti najmanje dva metra, a za sve koji borave u njima obavezno je nošenje maski.

Zabranjeno je korišćenje sportskih terena, a sva igrališta i teretane na otvorenom biće razmontirani.

Kao i u vreme vanrednog stanja, na pojedinim lokacijama u gradu biće postavljeni rezervoari sa dezinfekcionim sredstvima.

Zbog povećanja broja slučajeva zaraze korona virusom u Novom Pazaru je od danas, kao i u Tutinu, proglašena vanredna situacija, prenosi Beta.

Inače, Regionalni koordinator Ministarstva zdravlja za kovid pandemiju, grudni hirurg Slobodan Milisavljević stigao je u Novi Pazar na čelu tima kragujevačkih lekara.

Oni su otputovali u taj grad kako bi pomogli lekarima novopazarske Opšte bolnice u organizaciji i zbrinjavanju pacijenata obolelim od korona virusa.

Tim stručnjaka iz Kragujevca došao je u Novi Pazar na zahtev direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića.