Sudbina čačanskog odmarališta Ovčar u Ulcinju neizvesna

1343

Sudbina čačanskog odmarališta Ovčar u Ulcinju je neizvesna, iako je Grad Čačak poslednjih šest godina u njegovu rekonstrukciju uložio preko 100 miliona dinara.

„Osim sve lošijih odnosa na relaciji Srbija – Crna Gora, na ruku našem odmaralištu ne ide i činjenica da je u svim planovima za razvoj crnogorskog turizma Ulcinj označen kao mesto razvoja elitnog turizma, u šta se dečje odmaralište nikako ne uklapa“, to je nedavno potvrdio pomoćnik gradonačelnika Vladan Milić odgovarajući na pitanje OzonPressa.

Kako je rekao Milić, postoji bojazan za budućnost odmarališta, ali će o namerama i planovima tamošnjih vlasti gradonačelnik Čačka Milun Todorović pokušati da dobije odgovore u najskorije vreme, posetom Ulcinju i Ministarstvu turizma Crne Gore.

„Postoji bojazan naravno. Jedna delegacija grada je 2013. godine posetila gradonačelnika Ulcinja i tamošnju policijsku upravu. Otišli smo sa papirima gde se jasno pokazuje da je naša Predškolska ustanova „Radost“ vlasnik odmarališta. Po njihovim propisima mi smo vlasnici nad objektima, a nad zemljištem ne možemo da budemo vlasnici, iako i to imamo u katastru. Bojazan postoji i mi ćemo biti spremni na to, i odgovorićemo na adekvatan način. Očekujem da će gradonačelnik u skorije vreme organizovati posetu Podgorici i Ministarstvu turizma da bi definisali te novonastale uslove što se tiče Ulcinja“, rekao je Milić.

Odmaralište Ovčar u Ulcinju Grad Čačak izgradio 70-tih godina.

„U poslednjih šest godina u odmaralište Ovčar u Ulcinju uložili smo preko 100 miliona dinara. Rekonstruisali smo paviljone, kupatila i dvorište, dobili smo jedan fudbalski travnati teren, izgradili smo solarne panele tako da deca mogu da se tuširaju toplom vodom napolju jer smo imali problema sa kanalizacijom unutar paviljona. Zamenjen je jedan deo prozora i vrata, rekonstruisana je i fasada, a ono što nam sledi je zamena krevetića i ostalog nameštaja i sređivanje kuhinje. Lokalno stanovništvo ima odličan odnos prema odmaralištu, deca nemaju problema, posećuju grad“, rekao je pomoćnik gradonačelnika Vladan Milić.

ozonpress.net