Protest u Beogradu: Izneti zahtevi, rok vlastima do petka ili sledi novi skup

1168

Protest „Svi kao jedan – 1 od 5 miliona“ održan u Beogradu. Pročitani zahtevi, rok vlastima do petka da pozitivno odgovore ili sledi novi protest u subotu. Na skupu ispred Narodne skupštine govorile javne ličnosti i lideri opozicije, održana i protestna šetnja do Vlade. U Skupštini Srbije pripadnici policije i poslanici vladajuće većine.

Borko Stefanović: Srbija glavu digla i lance bacila

Borko Stefanović, jedan od lidera SzS i predsednik Levice Srbije, doneo je na protest svoju krvavu košulju, nakon napada u Kruševcu i poručio Vučiću: „Prvorođeni, sultanu Srbije, evo da te podsetimo kako izgleda tvoja Srbija. Ovo ste hteli da napravite da je zastava Srbije. Više biti neće. To je Srbija koju ćemo rušiti, mirom, snagom i jedinstvom“.

Pamtite ovu noć, ovaj dan, kao veliki korak – da je Srbija glavu digla i lance bacila i da roblje biti nećemo… Do pobede, zaključio je Borko Stefanović, čijim govorom je završen protest.

Tadić: Vučić je trgovac ljudskim dušama

Bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić poručio je na protestu „Svi kao jedan – Jedan od pet miliona“ u Beogradu, da je Aleksandar Vučić „trgovac ljudskim dušama“ i „neprijatelj demokratije“.

Jeremić: Pada mrak, ali u Srbiji se upalilo svetlo

Predsedik Narodne stranke i funkcioner Saveza za Srbiju Vuk Jeremić poručio je na protestu „Svi kao jedan – Jedan od pet miliona“ ispred Doma Narodne skupštine, da se u Srbiji konačno upalilo sveto, i da je zemlja počela da se „budi iz košmarnog sna u koji su je gurnuli njeni najlošiji izdanci“.

Obradović: Nećemo odustati dok Srbija ne bude slobodna

Predsedavajući Saveza za Srbiju Boško Obradović ponovio je okupljenima na protestu ispred Skupštine Srbije da opozicija traži slobodne medije i izbore i poručio da neće odustati dok Srbija ne bude slobodna.

Sergej Trifunović: Borimo se za one nehrabre, obećavam lustraciju

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović naveo je da je prvi i osnovni zadatak svih da se proširi „ovaj talas slobode i da se probude oni koji su odustali“.

Dosta više s tom navijačkom filozofijom, celu državu si podelio na sluge i one koje ne podnosiš jer imaju svoj stav, to je okupatorska logika, poručio je predsedniku Aleksandru Vučiću.

On je naveo da se svi okupljeni danas bore za one nehrabre, ucenjene, koji moraju da uslikaju svoj glas, za one koji nose pelene, jer ne smeju da ustanu protiv kapitaliste, za one koji kažu „sve je to u redu, ali“, dodajući da će nas to „ali“ u grob oterati.

„Obećavam da ću se boriti do krvi za onu skuplju reč koja se zove lustracija. Nema kompromisa jer su nas ti kompromisi doveli dovde, nema više Rasima Ljajića, Čeda Jovanovića, Ivica Dačića, Nenada Čankova“, istakao je.

N1