Odrubio glavu bratu sekirom, a sada je i on preminuo: Godinu dana od stravičnog zločina u Gornjoj Trepči, meštani i dalje pod stresom

57
epa05258646 Israeli security forces and police guard the site where a man wielding an axe was shot dead at the entrance of the Arroub refugee camp, north of the West Bank city of Hebron, 14 April 2016. According to the Israeli Army, 54-years old Palestinian Ibrahim Baradeiah attempted to attack an Israeli soldier, before he was shot on spot. EPA/ABED AL HASHLAMOUN

Danas se navršava godinu dana od kada je Momčilo Stepić (57) svirepo ubio rođenog brata Milovana (59) odsekavši mu glavu sekirom u Gornjoj Trepči, nedaleko od Čačka. Komšije su i dalje u šoku zbog nezapamćenog zločina i dodaju da je u međuvremenu preminuo ubica.

“Ja sam i dalje pod stresom, jer živim pored njihove kuće. I sama sam bolesna, a tada sam zvala službu Hitne pomoći da dođu. Nažalost, Milovanu niko nije mogao da pomogne. Preminuo je na licu mesta. Krvi je bilo svuda, a Momčilo je nepovezano pričao i bulaznio”, objašnjava naša sagovornica.

Trepčanci nerado govore o ovom užasnom događaju, ali su nam kazali da je u međuvremenu preminuo i Momčilo, koji je sahranjen u porodičnoj grobnici. Praktično, pored brata koga je ubio.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

“Ne daj Bože nikome da se to dogodi. Čitava porodica je došla pre više godina sa Kosova i Metohije, a živeli su veoma složno. Kao u gnezdu. Držali su se i pomagali jedni drugima”, kaže naša druga sagovornica dodajući da imaju jednog brata u inostranstvu.

Prema njenim rečima, oni su kupili kuću u Gornjoj Trepči i svi koji su umrli sahranjeni su u porodičnoj grobnici. Dodaje da je kuća zarasla u korov, u šta smo se i sami uverili.

“Znali smo da je Momčilo bio bolestan i da je bio na lečenju. Tog kobnog dana on je došao iz nabavke trešten pijan i svratio u seosku prodavnicu. Tu je, takođe, popio nekoliko piva, a kada je konačno došao kući presudio je rođenom bratu sekirom”, naglašava druga sagovornica.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Momčilo je lečeni psihijatrijski bolesnik, a meštani su i dalje u čudu zbog čega je otpušten iz Specijalne bolnice, gde je bio hospitalizovan u Kovinu.

Kako su nam ranije rekli u Centru za socijalni rad, ubica je bio na listi čekanja da ga prime u drugu psihijatrijsku ustanovu.

„Momčilo je bio na lečenju u Specijalnoj bolnici „Kovin“ od 2019. godine. Otpušten je tri godine kasnije i mi smo pokušavali da obezbedimo smeštaj. To je trebalo da bude u Kragujevcu, gde je stavljen na listu čekanja“, kazali su nam u CZSR.

Naša redakcija je poslala upit Zaštitniku građana ko je odgovoran u ovoj ustanovi (CZSR) za nepostupanje, ali do zaključenja teksta nismo dobili odgovor.