NOVA SRBIJA – Još jedno remek delo Zorane Mihajlović

1099

ČAČAK –  Za nekoliko dana, tako je makar nedavno najavljeno, po ko zna koji put u poslednjih nekoliko godina, opet počinju radovi na vijaduktu u Čačku, saopštila je Nova Srbija.

Ponovo nas, dakle, u narednim mesecima očekuju nepregledne kolone vozila, saobraćajne gužve, nervoza vozača i dodatno uništavanje već i onako prilično uništenih čačanskih ulica. A, kada se jednog dana i ti predstojeći radovi budu završili, nakon par meseci nas, verovatno, očekuju novi radovi na istom mestu, tako da se vrzinom kolu ne nazire kraj. Da nije tužno, bilo bi smešno gledati kako se nesposobna vlast, sa republičkog i lokalnog nivoa, godinama vrti u krug, nemajući rešenje za vijadukt, ali za to vreme trošeći, bez ikakvih efekata, izuzetno velika budžetska sredstva.

Imajući u vidu da se vlastodršci svakodnevno po režimskim medijima hvale kako je u Srbiji nastupilo zlatno doba i kako u svojim redovima, tobože, imaju veliki broj dokazanih stručnjaka razno raznih profila, javnost je sa punim pravom očekivala da takvi eksperti tokom višemesečnih prošlogodišnjih radova iznađu dugoročna rešenja za čačanski vijadukt, ali sada saznajemo da nisu odmakli dalje od početka i da uskoro sve kreće “Jovo nanovo“. Do kada će to trajati i koliko će još sredstava biti potrebno za sanaciju ovog saobraćajnog objekta, verovatno niko ne zna, ali je više nego izvesno da će ceh dodatnom eksperimentisanju ponovo, kao i uvek do sada, platiti naši sugrađani, ali i mnogobrojni putnici, koji se tokom izvođenja radova zateknu na kružnom putu oko Čačka.

Nova Srbija ponovo podseća građane da je predsednik naše stranke Velimir Ilić u nekoliko navrata upozoravao da ovako izvedeni radovi na vijaduktu mogu da dovedu do pucanja stubova, što se i dogodilo, na nesreću građana Čačka. Zbog nestručnosti i neodgovornosti vlasti, prošle jeseni smo za dlaku izbegli sudbinu mosta Morandi u Đenovi, sa velikim ljudskim žrtvama i materijalnom štetom. Nova Srbija postavlja pitanje: ko će zbog ovog javašluka, izazvanog nestručnošću i neznanjem, preuzeti odgovornost ?

Služba za informisanje GrO Nove Srbije Čačak