Najpopularnija banja u Srbiji u najavi krcata za Prvi maj i Uskrs – ljudi su nam otkrili zašto idu baš tamo

29
Vrnjačka Banja 16. april 2024. Reportaža Zorana Lončarevića sa ormora iz Vrnjačke Banje Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Vrnjačka Banja je, po oceni brojnih posetilaca, najpopularnija turistička destinacija u Srbiji zbog obilja mineralnih voda, kako hladnih, tako i toplih. Turisti ističu da je ona kraljica srpskih banja, imajući u vidu da je krasi centar pun zelenila, čist vazduh, a nadomak ovog mesta je i planina Goč gde mogu da se prošetaju.

Prema rečima direktora Turističke organizacije, Ivana Trifunovića hotelski kapaciteti su popunjeni oko 95 odsto za predstojeće praznike 1. maj i Vaskrs.

„Gotovo da nema više mesta u hotelima, ostala su samo nepopunjena mesta u privatnom smeštaju. Omiljena izletišta turista kada je u pitanju Praznik rada su jezero Selište koje se nalazi na Goču, vidikovci, a imaćemo i organizovan program povodom predstojećih neradnih dana“, priča direktor Turističke organizacije za Nova.rs.

Vrnjačka Banja Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Na naše pitanje kakvi su sadržaji u pitanju on ogdovara da će biti organizovan program kako u centru ovog mesta, tako i na Goču.

„Na planini se planira sprovođenje muzičkog druženja, a u centru Vrnjačke Banje organizovaćemo koncert „Tropiko benda“ i Ivane Selakov“, objašnjava Trifunović za naš portal.

On je precizirao da će na Goču biti upaljena logorska vatra uz prigodan muzički program, a tamo se nalazi i gočki ranč.

„Počela je da radi i ergela konja, pa će ljubitelji ovih plemenitih životinja moći da uživaju u jahanju. Nedaleko od Vrnjačke Banje, u Vrnjicma je i zoo vrt gde će moći i mališani da se opuste“, priča Trifunović.

Vrnjačka Banja Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Poseban program za vaskršnje praznike u pomenutoj omiljenoj dečijoj destinaciji će biti takmičenje u ukrašavanju jaja, zaključio je Ivan Trifunović, napominjući da će najboljima u zoo vrtu biti uručene nagrade.

Margita Jakovljević planira da provede praznike u Vrnjačkoj Banji, sa suprugom i troje dece. Kako navodi, iznajmila je apartman po ceni od 2500 dinara po danu.

 

Pročitajte još:

 

„Mi često odemo tamo i tokom vikenda. Deca obožavaju da se kupaju u tamošnjim bazenima, divni su im sadržaji, imaju tobogane, male bazenčiće za klince, a voda je božanstvena“, priča naša sagovornica.

Kako kaže, Vrnjačke terme, koje su smeštene u srcu ovog turističkog mesta, njoj odgovaraju zbog problema sa respratornim organima i čestih gnojnih angina. To joj je jedna vrsta „punjenja baterija“ zbog svakodnevnih obaveza.

Vrnjačka Banja Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

„Za Vaskrs ćemo da odemo da posetimo zoo vrt. Moji mališani obožavaju životinje, pa će to biti sjajna prilika da ih upoznaju i razaznaju, obzirom da dečaci imaju 5 i 3 godine, a devojčica je još uvek mala“, priča Margita.

„Posetićemo prvi vidikovac koji je izgrađen u Srbiji, mislim da je na tridesetak metara od centra, Trg kulture gde se dešava obilje umetničkih manifestacija, ali i spomen sobu mog omiljenog glumca, Bate Stojkovića“, zaključila je Jakovljević za Nova.rs.

nova.rs