Milošević – „Ovo nisu izbori, već unapred pripremljena krađa“

51

Stranka Zajedno je odlučila da neće izaći na ove izbore, jer ovo nisu izbori. Otkako sam ušla u politiku pričam o principima i o vraćanju dostojanstva među političare. I uvek sam tvrdila da moramo dati primer svojim ponašanjem, ocenila je Kristina Milošević iz te partije.

„Odluke nisu lake, ali se bavljenje politikom i sastoji u donošenju odgovornih odluka
korisnih za društvo. Naša borba jeste da Srbija bude društvo odgovornih ljudi, gde svi imaju jednake šanse i gde se poštuju pravila. U ovim danima, naša borba je da smenimo autokratski režim koji ovu zemlju vodi u podeljeno društvo, koji rasprodaje sve što imamo i bogati se na leđima građana“, navela je ona.

Nakon 17.decembra, kada smo otkrili razmere izborne krađe, svi ozbiljni ljudi su se uključili u zaustavljanje ovog autokratskog režima. Dokazi koje smo predstavili kako Ustavnom sudu, Evropskom parlamentu, Evropskoj komisiji i sve što je ODIHR napisao u svom izveštaju su nepobitne činjenice koje svedoče o izbornoj kriminalnoj krađi koju je ovaj režim sproveo. I kada smo ujedinjeni ušli u proces pritiska na vlast da se uslovi promene kako bi građani mogli slobodno da biraju, imali smo i rezultate tog pritiska, istakla je ona.

„Lopove smo uhvatili i njihovo delo dokazali. Proglas je okupio celu opoziciju, dakle Srbiju protiv nasilja i koaliciju NADA i svi zajedno smo potpisali dokument, pred licem cele javnosti Srbije, da je zahtev za donošenje Ustavnog zakona u stvari primena svih ODIHR preporuka. I da nas taj zahtev vodi ka omogućavanju poštenih izbora. Mnogi ozbiljni ljudi, poput našeg Tanasija Marinkovića, Sofije Mandić, Miodraga Majića i ostalih su objasnili neoborivim dokazima da su izbori 17.decembra pokradeni i da, dok se ne ispune uslovi za slobodne i poštene izbore, ne može se ići ni na kakve izbore. Sada, posle cele borbe svih koji su svoje karijere i kredibilitet stavili na kocku kako bi se konačno zaustavio ovaj kriminalni režim, ne može se nikako davati legitimitet ovoj vlasti učešćem na izborima. Učešće vraća ovu vlast na noge i omogućavajoj nastavak krađe. A učestvovati za par odborničkih mandata na lokalu nije borba kojoj smo posvetili dvanaest godina stvaranja politika, ideja sa kvalitetnim ljudima“, kazala je Mlošević u saopštenju za javnost.

„Znate, zamišljam društvo u kojem svi mi koji se ne slažemo možemo zajedno da se borimo za pravila koja moraju da se poštuju. Jer to je onda društvo jednakih šansi, ma koliko različiti bili. Nakon 2.juna, kada ova vlast pokrade i te izbore, moramo se ponov okupiti i sa pravim borcima naći način kako promeniti režim, kako bismo došli do promene sistema. Do tada ćemo neumorno raditi sa profesorima, sudijama, eminentnim ličnostima, sa građanima koji su uz nas sve vreme i koji su spremni da ovu borbu dovedemo do kraja. Zajedno sa građanima, koji sve jasno razumeju, uspostavićemo sistem
vrednosti kakvo je ovo društvo nekada imalo. Sigurna sam u to“, zaključila je ona.

FOTO OO ZAJEDNO GM