Izgradnja zgrade u Aveniji donela velike probleme

63

I dok radnici Vodovoda rade na zameni cevi koja je pukla nakon odrona na gradilištu, pisali su nam stanovnici ovog dela grada koji navode da je izgradnja stambenih zgrada donela brojne probleme žiteljima ovog dela grada. Osim što su ostali bez parking prostora i zelenih površina, pojavili su se i problemi sa električnom energijom. Njihovo pismo prenosimo u celosti.

“Rodjen sam u Čačku pre skoro 41. godine i slobodno mogu da kažem da sam starosedelac jer sam treća generacija koja je ovde rodjena. Živim u Velikoj Koloniji kod hotela Morava gde su sad tri zgrade koje je pravio Danilović (tu sam rodjen, tu mi je bila kuća još od pradede i u kojoj sam živeo). Problemi su eskalirali od trenutka kada je grad prodao parking kod hotela, odnosno kada je Hidrogradnja počela da pravi zgradu. Prvo su ogradili parking sa žicom nekoliko meseci, a onda kada su neka veselja u hotelu sve okolne ulice su zakrčene parkiranim vozilima. Po trotoarima, zelenim površinama, pa čak i ulazima u privatna dvorišta ili javnoj pumpi za točenje cisterni koje peru ulice. Hidrogradnja je za potrebe izgradnje stambene zgrade uzela i trotoar oko parkinga koji nije bio ogradjen prvi put kada se saznalo da je vlasnik.

Taman smo pomislili da je kraj kad ono Vodovod počinje da kopa i deo parkića tj. zelenu površinu u tom malom parkiću, jedina oaza u krugu od 300, 400 m. Ispumpava se voda već mesecima jer se gradi u starom koritu Morave.

 

Jedno vreme voda je izlivana po okolnim ulicama, a kasnije preko zelene površine u šahtu na Bulevaru Vuka Karadzića. Idemo dalje sa problemima. Kada su napravljene tri lamele zbog velikog napona koji daje trafo stanica u blizini a koja je bila problematična i dok su bile kuće, a kamoli sad kada ima toliko zgrada i stanova. Zbog tog jakog napona crkavaju sijalice i elektro uredjaji u stanovima. Prebacuje se lopta sa investitora na grad, sa grada na elektrodistribuciju i na kraju ćemo biti sami krivi. Pokušaću da na sve načine vratim ugled i izgled ovog dela grada za mene najlepšeg, jer je to deo grada gde sam rodjen, gde sam odrastao i gde živim”, napisao je stanovnik Velike Kolonije.