Gradi se trotoar na Gučkom putu

646

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je sa saradnicima posetio naselje pored Spomen parka, gde je u toku izgradnja trotoara na delu državnog puta IIA reda, Čačak-Guča-Ivanjica, sa leve strane, koja je počela je 4. oktobra, a završetak radova je planiran do kraja godine.

Trotoar se gradi u dužini od 1.250 metara, a širina je 1,5 metar. U sklopu ovih radova planirana je izgradnja betonskog kanala, trapeznog oblika, za odvod površinskih voda.

Za ovu investiciju planirana su sredstva od 35 miliona dinara, koje obezbeđuje JP “Putevi Srbije”, a radove izvodi preduzeće “Putevi Čačak”.

-Izgradnja trotoara u ovom delu grada je veoma značajna, jer će svakako povećati bezbednost u saobraćaju. Ne treba zaboraviti da se ovde nalazi i Spomen park, izletište za sve naše sugrađane, tako da će novi trotoar uticati na povećanje bezbednosti putnika u vozilima, ali i pešaka i što je najvažnije, dece –rekao je Todorović.

Na predlog meštana, planirano je da se sa i desne strane ovog puta, od Spomen parka, produži trotoar u dužini od 300 metara do najgušće naseljenog naselja.