Dr Sretenović – Preti opasnost da i nova zgrada dobije status kovid bolnice

1072

ČAČAK – Direktor Opšte bolnice u Čačku dr Miroslav Sretenović ocenio je da je situacija u toj zdravstvenoj ustanovi veoma ozbiljna.

On je istakao da preti opasnost da nova bolnica, zbog popunjenosti paviljonskih kapaciteta, počne da prima kovid pozitivne pacijente.

Zaista smo mobilisani i radimo koliko možemo, tempo kojim su do sada primani pacijenti je za zabrinutost, jer ukoliko se nastavi, može se očekivati da se predviđeni kapaciteti popune, što bi bio signal da se pređe u novu bolnicu, sa čim bi bilo teško sve držati pod kontrolom – kaže Sretonivić.

On je napomenuo i da na svakom odeljenju u zgradi nove bolnice postoji soba za izolaciju za febrilne ili kovid potzitivne pacijente.

Svaki pacijent koji je za bolničko lečenje mora da bude istestiran brzim testom, a ukoliko bude pozitivan, a mora da bude hospiatlizovan stavljamo ga u sobu za izolaciju, lečimo ga, uzimamo bris i u zavisnnosti od rezultata se dalje ponašamo. Imali smo ovih dana pacijente koji su bili na brzim testovima pozitivni, ali morali smo da im radimo operacije i oni su stavljeni u izolaciju u sobi hirurgije – objašnjava dr Sretenović.

Izvor: Čačanski glas online, Morava info, http://www.cacakuzivo.rs/