Ukoliko se pogorša epidemiološka situacija i Čačak uvodi vanrednu situaciju

0
82

ČAČAK – U čačanskoj Opštoj bolnici trenutno je 35 pacijenata sa simptomima korona virusa, kod 21 je potvrđeno prisustvo COVID-19, rečeno je redakciji Epicentar press iz ove zdravstvene ustanove.

Jedna osoba se nalazi na respiratoru i njegovo zdravstveno stanje je ozbiljno, dok su dva lica juče prebačena na dalje lečenje u Beograd, izjavio je dr Miroslav Sretenović, direktor Opšte bolnice Čačak.

O uvođenu vanredne situacije na teritoriji grada Čačka odlučivaće se narednih dana, u skladu sa povećanjem broja obolelih.

„Sve više naših sugrađana nam se javlja na testiranje i na pregled, jer imaju simptome karakteristične za korona virus. Situacija je jako ozbiljna!“, izjavio je u telefonskom razgovoru dr Sretenović, direktor Opšte bolnice u Čačku.

Podsetimo, kako smo juče objavili na našem portalu, ponovno aktiviranje Plave hale u Atenici u privremenu Covid bolnicu za bolesnike sa slabijim simptomima, po mnogima, bilo bi rešenje.

„U pripravnosti smo i pratimo aktuelnu epidemiološku situaciju u Čačku. Svakako ćemo se prvo konsultovati sa svim članovima Kriznog štaba za borbu protiv širenja korona virusa u našem gradu. Obavestićemo javnost o tome na vreme“, izjavio je za Epicentar press Igor Trifunović, predsednik Skupštine grada u bivšem sazivu, koji je zadužen za aktivnosti vezane za Plavu halu.

 

Izvor: Epicentar press, Foto – N2/MNA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime