U susret Danu borbe protiv šećerne bolesti

0
591

GORNJI MILANOVAC – Društvo za borbu protiv šećerne bolesti Gornji Milanovac, povodom 14. novembra Svetskog dana borbe protiv dijabetesa, tokom novembra organizovaće niz aktivnosti kako bi široj javnosti ukazalo na ovu opaku bolest od koje, kod nas i u svetu, godišnje oboli više miliona ljudi.

Mesec obeležavanja borbe protiv dijabetesa započeće akcijom u „Maxiju“ (2. novembar 2018. godine / 9 – 12 sati), gde će članovi milanovačkog udruženja dijabetičara u saradnji sa Službom patronaže organizovati merenje nivoa šećera u krvi i deliti edukativni materijal.
Tribina na temu “ Značaj dijabetesnog stopala u kvalitetu života obolelih od dijabetesa” , na kojoj će govoriti Dr.sci.med. Dragana Bubanja – endokrinolog Kliničkog centra – Kragujevac predviđena je za subotu, 03.novembar 2018. godine u 14 sati.

Za Svetski dan borbe protiv dijabetesa (14. novembar) biće organizovana preventivna akcija merenja nivoa šećera u krvi, kao i merenja tromesečnog proseka šećera (Hba1c). Akcija će biti organizovana od 9 – 12 sati u holu velike sale Kulturnog centra (Dom kultuire).

Udruženje za borbu protiv dijabetesa Gornji Milanovac 14. novembra će tradicionalno uplaviti jedan od znamenitih objekata kulture u Gornjem Milanovcu. Planiramo da to bude Gimnazija “Takovski ustanak”. Fotografije Gimnazije koje tada budemo uradili, kao i prethodnih godina prosledićemo Svetskom udruženju dijabetičara (WDD), a objavićemo ih i na društvenim mrežama, kako bi svetskoj javnosti predstavili Gornji Milanovac kao aktivnog borca u borbi brotiv šećerne bolesti, ističe Milan Dražović, predsednik Udruženja.

Podsećamo, fotografije velike sale Kulturnog centra (Dom kulture), koje je prošle godine izradio Dražović, više od mesec dana bile su na naslovnoj strani portala Svetskog udruženja dijabetičara (WDD). Fotografije Doma kulture i Gornjeg Milanovca tada je videlo više miliona posetilaca sajta.

 

Ove godine, uz gimnaziju “Takovski ustanak” u plavo će biti “obojeni” i: Ermitaž u Petrovgradu, Ajfelova kula i Luvr u Parizu, Krivi tiranj u Pizi, Empajer stejt bilding u Njujorku …. Fotografije, ukoliko se ponovo nađu na svetskom sajtu dijabetičara vodiće se pod nazivom “Škola u plavom – znanjem protiv dijabetesa”, kako je i prijavljen program obeležavanja borbe protiv dijabetesa u Gornjem Milanovcu.

PROGRAM

Petak, 2. novembar 2018. godine / 9 – 12 sati / Maxi trgovina
Preventivna akcija merenje nivoa šečera u krvi, podela edukativnog materijla

Subota, 3. novembra / 14 sati / Velike sale Kulturnog centra
Tribina “ Značaj dijabetesnog stopala u kvalitetu života obolelih od dijabetesa”, gost Dr.sci.med. Dragana Bubanja – endokrinolog

Sreda, 14. novembra 2018. godine / 9 – 12 sati / Hol velike sale Kulturnog centra
Preventivna akcija merenje nivoa šečera u krvi, merenje tromesečnog proseka šećera (Hba1c) i podela edukativnog materijla

Sreda, 14. novembra 2018. godine / 17 – 22 sati / Gimazija “Takovski ustanak”
Uplavljivanje zgrade Gimnazije

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime