Sutra izložba meda i pčelinjih proizvoda u Čačku, da nije pčela nestalo bi i čovečanstvo

0
678

ČAČAK – Izložba meda i pčelinjih proizvoda biće održana sutra na čačanskom gradskom trgu sa početkom u deset časova, najavio je danas pomoćnik gradonačelnika Čačka, Vladan Milić.

Prema njegovim rečima, najvažnije je da su se pčelari ovdašnjeg kraja udružili, a na čelu novoformiranog Udruženja je profesor Sveto Stamenković.

„Poslednjih godina interesovanje za pčelarstvo raste i broj košnica na čačanskom području se uvećava, a samim tim i proizvodnja meda. Ovaj  proizvod sa čačanske teritorije je inzvanrednog kvaliteta i zato vlada veliko interesovanje za potrošnju ne samo kod nas već i u zemljama u okruženju, ali i Evropske unije“, izjavio je Milić za info-lider.com.

Predsednik „Udruženja pčelara Čačak“, profesor Sveto Stamenković kaže za info-lider da je ova organizacija jedna od najbrojnih u našoj zemlji.

„Predstavnici Udruženja „Matice“ i veliki broj članova „Gradca“ su se priključili nama tako da brojimo sada 153. Med iz čačanskog kraja je vrhunskog ukusa, jer im pogoduje teren za ispašu. Okruženi smo divnim planinama, a brojni istraživači kažu da nije njih, nestalo bi i čovečanstvo, jer su pčele osamdeset posto oprašivači gajenih biljaka“, zaključio je Stamenković.

Suorganizator izložbe je Grad Čačak, pa su i Milić, i Stamenković pozvali sve zainteresovane da dođu i uzmu učešće u njoj.

Inače, na ovoj prezentaciji meda i pčelinjih proizvoda, posetioci će imati priliku da degustiraju i kupe neke od ovih slatkih proizvoda.

Foto – www.bastabalkana.com

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime