Prvi put asfalt u Gornjim Banjanima

0
348

Meštani sela Gornji Banjani od danas do svojih kuća neće ići makadamskim, već asfaltiranim putem. Po prvi put je u ovo selo stigao asfalt, saopšteno je na gornjomilanovačkom opštinskom sajtu.

Ovom prilikom predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević je obišao ovu mesnu zajednicu i rekao da konačno vremenski uslovi idu na ruku i da je ovo prvi put koji je asfaltiran u ovoj građevinskoj sezoni

„Danas je počelo sa radovima u mesnim zajednicama Banjani i Lozanj i biće asfaltirano 1200 metara, a sutra preostalih 800 metara. To su prvi putni pravci od ukupno trideset i tri koji će se raditi do kraja građevinske sezone,“ rekao je Kovačević .

On je naveo da je ukupna vrednost radova nešto preko 120 miliona dinara i naglasio da se svake godine postavlja rekord kada je u pitanju količina ugrađenog asfalta na teritoriji opštine Gornji Milanovac.

„Pored svih investicija koje radimo, smatramo da je putna infrastruktura najvažnija, kako bismo oživeli sela i kako bismo mogli da razvijamo poljoprivredna domaćinstva, ali i turizam na teritoriji naše Opštine“,  kazao je i dodao da je ovaj putni pravac prvi put u istoriji asfaltiran, ali da je veoma bitan i da su njime povezana sela koja do sada to nisu bila.

Novčana sredstva za ovaj putni pravac izdvojila opština Gornji Milanovac uz učešće meštana.

„ Ovaj putni pravac je rađen u razmeri 3:1, s obzirom da smo mi još od druge polovine 2016. godine promenili način finansiranja. Meštani skupe jedan dinar, a Opština na taj jedan doda još tri i na taj način radimo sve nekategorisane puteve“, kaže Kovačević.

Prema njegovim rečima, asfaltiranje lokalnih puteva finansira se u potpunosti sredstvima iz budžeta opštine Gornji Milanovac. Predsednik mesne zajednice Gornji Banjani Miroslav Marković rekao je da je ovim radovima asfaltiranja obuhvaćen potes od Kamalja do Mandine bare.

„Ovaj put povezuje sela Branetići, Rajac, deo Banjana, sa Loznjom, Beršićima i dalje prema Tokovu. Asfaltiranje ovog puta je veoma značajno, jer veći deo stanovništva se nalazi na ovom potezu“, istakao je on.

Meštatin ovog sela, Milorad Simić rekao je da je jako zadovoljan kako teku radovi i da će ovaj put biti od koristi svima, i starim licima i mladima, ali i turistima koji su česti gosti ovog kraja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime