Otvoren aerodrom „Morava“

0
341
KRALJEVO – Mešoviti vojno-civilni aerodrom za međunarodni vazdušni saobraćaj „Morava“, danas je zvanično otvoren za civilni saobraćaj.

Otvaranju aerodroma prisustvovao je državni vrh Srbije, a upriličen je i nalet avioni „Orao J22“ i „MIG 29“.

Na aerodrom „Morava“ danas je sleteo prvi putnički avion ATR 72 kompanije Er Srbija, u kom su se nalazili učesnici i gosti današnje ceremonije.

Na aerodromu već radi 37 radnika koji su završili obuku u Nišu, a plan je da ih bude 51.

Zaključno sa 2012. godinu u izgradnju ovog aerodroma uloženo je 15.000.000 evra.

U ovoj godini Vlada Srbije uložiće dodatnih 12.000.000 evra za opremanje aerodroma i dobijanje neophodnih sertifikata Direktorata za civilno vazduhoplovstvo, čime će i zvanično biti stavljen u krajnju funkciju.

Prema procenama, ovom aerodormu gravitira oko 1.000.000 ljudi.

U toku su pregovori sa avio kompanijama oko uspostavljanja avio linija, koje će prema najavama nadležnih krenuti tokom zime.

Najveće interesovanje vlada za Tursku i Nemačku.

Ceremoniji otvaranja aerodroma prisustvovale su brojne zvanice i građani iz Kraljeva, Čačka i drugih mesta.

Vučić: Ponosimo se većim zapošljavanjem i dičimo novim aerodromima

Danas se ponosimo samo većim zapošljavanjem i dičimo se novim aerodromima, novim putevima, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju aerodroma „Morava“ u Kraljevu.

„Ovo je civilni aerodrom koji otvaramo prvi put posle 1986. godine kada je sa radom počeo niški, prvi put posle 33 godine i nije poslednji. Naćićemo načina kako da to uradimo i sa Ponikvama, i u Boru“, rekao je Vučić.

On je istakao da će biti završeni svi auto putevi koji, kako kaže, život znače, a bez povećanja javnog duga.

„Kad uzgradite puteve, pruge i aerodrome, kad imate stabilnost javnih finansija, kad imate povećanje plata i penzija, onda ljudi znaju da ima budućnosti“, naglasio je Vučić.

Vučić je naglasio da Srbija stvara svoju sudbinu i o tome odlučuje, kao i da Srbiju niko neće moći da komada.

„Srbija je danas voz koji hoće da ide u budućnost. Mi znamo da je taj put dugačak. I osnovna razlika između onog vremena u kome smo verovali samo u svoje ratničke sposobnositi i ovog u kome znamo da radimo je činjenica da Srbija više ne gubi“, istakao je Vučić.

MNA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime