Obradović: Izborna trka vezanih ruku, Srbija nije slobodna zemlja, mediji pod pritiskom

0
224

ČAČAK  – U izveštajima Evropske komisije i američke nevladine američke Fridom haus potvrđeno je sve ono što smo govorili proteklih šest meseci, izjavio je danas lider Dveri Boško Obradović, dodajući da Srbija i dalje nije slobodna zemlja, a da mediji rade pod pritiskom.

Prema njegovim rečima, stručni tim „Jedan od pet miliona“ izradio je platformu kako bi trebalo da izgledaju slobodni mediji i fer izbori.

„Sada je vlast na potezu da li će prihvatiti preporuke međunarodnih organizacija. Nećemo odstupiti od naših zahteva i nećemo izaći na izbore ukoliko se izborni proces ne promeni“, rekao je Obradović.

Obradović objašnjava da je sadašnji izborini proces veoma loš.

„Aleksandar Vučić ne može da pobedi na fer i poštenim izborima. Naša trka sada izgleda kao da trčimo na 100 metara, gde je Vučić u sportskoj opemi i normalno trči, a ostalima su vezane ruke i njegovi saradnici nas sapliću“, objašnjava Obradović.

Kada je reč o medijima, Obradović kaže da i dalje ostaje zahtev da se slobode mediji, prvenstveno Radio televizija Srbije, ali i da se izvrše promene u Regulatornom telu za elektronske medije.

„Tražimo i normalizaciju rada parlamenta, koja nije moguća dok se ne smeni Maja Gojković“, naglasio je Obradović.

Obradović kaže da će u subotu biti obeleženo šest meseci od održavanja prvih pritesta.

„Zahvaljujem se građanima koji su se oslobodili straha, izašli na ulice i koji i dalje protestuju. Slobodna zona u narednom periodu obići će mnoge gradove širom Srbije gde će biti održano više protestnih aktivnosti“, rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, protesti su mnogo toga doneli, a ko sumnja neka se priseti kako je opozicija izgledala pre šest meseci.

MNA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime