Milion evra od Norveške za razvoj lokalne infrastrukture i zapošljavanje

0
477

Lokalne samouprava u Srbiji iz treće i četvrte kategorije razvijenosti, među kojima su Ivanjica i Lučani, moći će da konkurišu za sredstva za razvoj lokalne infrastrukture i zapošljavanje, kroz projekat „Norveška za vas“.

Kraljevina Norveška je kroz ovaj projekat odvojila 1.000.000 evra, a pravo učešća ima 91 lokalna samouprava u Srbiji.

Kroz ove pozive, lokalne samouprave moći će da konkurišu za pomoć Norveške za finansiranje najmanje osam projekata za unapređenje uslova života i razvoj lokalne infrastrukture i da obezbede treninge za najmanje 250 korisnika iz ranjivih grupa, čime bi se omogućilo zapošljavanje za najmanje 100 osoba.

Javni pozivi objavljeni su na sajtu projekta www.norveskazavas.org.rs, gde lokalne samouprave samouprave mogu da se informišu o svim detaljima konkursa za bespovratna sredstva.

Tokom novembra 2018, projekat „Norveška za vas” objaviće i javni poziv za povećavanje prilika za zapošljavanje kroz podršku stvaranju novih biznisa i poboljšavanju produktivnosti postojećih biznisa i stvaranju novih radnih mesta.

Jedan od prioriteta projekta je takođe i analiza organizacije i funkcionalnosti centara za socijalni rad i profesionalnih sposobnosti zaposlenih u pet lokalnih samouprava.

Na osnovu analize biće donate preporuke za reorganizaciju ovih usluga i tako će doprineti vladi u reformi sistema socijalne zaštite u Srbiji.

www.reflektor.rs, Foto – UNOPS

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime