Meštani Baluge – Todorović nas je prevario, tražimo njegovu ostavku

0
390

Meštani Baluge kod Čačka zatražili su od gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića da podnese ostavku jer ih je „prevario“ kada je rekao da im neće biti oduzeta zemlja za deponije i pozajmišta u toku izgradnje trase auto-puta Preljina-Pojate.

Predstavnik Balužanaca, Bratislav Simović kaže da je Todorović polovinom septembra saopštio preko medija da je doneo odluku, na zahtev meštana desetak sela, da se poništava eksproprijacija zemlje za pozajmišta i deponovanje materijala duž trase auto-puta, ali da ovih dana poljoprivrednicima stižu rešenja o eksproprijaciji te zemlje.

– Kada smo od gradske uprave tražili da Todorović ispuni obećanje rekli su da to nije moguće i da je ta zemlja predvidjena za eskproprijaciju. Zato tražimo njegovu ostavku jer nas je prevario – rekao je Simović.

Simović je podsetio da se građani Baluge i desetak okolnih sela već tri meseca, pod sloganom „Ne damo djedovinu“, bore za očuvanje plodne zemlje koja im se oduzima za gradnju Moravskog koridora.

On je ocenio da je gradonačelnik Čačka pokazao „da ne vodi na pravi način grad„.

– Ovih dana je najavljena prodaja dela gradske imovine, zbog čega su protestovali gradjani u naselju ‘Avenija 1’ koji pokušavaju da sačuvaju parking, a ja predlažem gradonačelniku i gradskoj upravi da pokloni te parcele, jer se već zna koji čačanski privrednik će ih kupiti – rekao je Simović.

Simović, koji je bio jedan od učesnika blokade saobraćaja u subotu u Preljini, koga je policija privodila, rekao je da građani neće odustati od protesta zbog donošenja zakona o referendumu i o eksproprijaciji i da traže njihovo poništavanje. Ujedno je najavio protest u Čačku za subotu, jer su i prošle, kako ističe pokazali snagu koju imaju građani Srbije.

– Neće biti obustave, već usporene vožnje učesnika u saobraćaju kako bismo izrazili revolt zbog nakaradnih zakona i svega što nam se dešava. Ogorčeni smo na sve, a najviše na Miluna Todorovića – rekao je Simović ističući da će protisak na aktuelni režim biti još jači jer mora poštovati Ustavom zagarantovana prava građana.

Andrijana Kuzanović, takođe, navodi za naš portal da joj je porodica direktno oštećena, jer su njenim roditeljima oduzeli zemlju u Donjoj Gorevnici kod Čačka.

-U pitanju je osamnaest hektara plodnih oranica, a sve je to učinjeno po hitnom postupku. Obzirom da je usvojenzakon o eksproprijaciji u Skupštini samo ću reći da vlast diskriminiše određenu zajednicu ljudi, a o gradskim čelnicima i da ne govorim. Svi su isti – istakla je ona zahtevajući hitno javnu raspravu o tim problemim

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime