Kerković: Dveri idu na izbore da bi u Srbiji konačno svanuo 6. oktobar

0
62

Danas je 5. oktobar i građani Srbije duže od dve decenije čekaju slobodu, jednakost i pravdu koje su im obećane sa petooktobarskim promenama. Umesto toga, nalazimo se još uvek u čudovišnoj, dvadeset i jednu godinu dugoj, noći između 5. i 6. oktobra.

Glavni odbor Srpskog pokreta Dveri doneo je u nedelju 3. oktobra u Užicu odluku da će Srpski pokret Dveri izaći na sve nivoe predstojećih izbora najavljenih za april 2022. godine, a da će predsednički kandidat Dveri biti predsednik Dveri Boško Obradović.

Vremena više nema, jer je istekao rok od šest meseci za primenu dogovorenog na oba koloseka dijaloga o poboljšanju izbornih uslova u kojima su Dveri učestvovale, i sa predstavnicima vlasti i sa predstavnicima Evropskog parlamenta, i u tim pregovorima dale svoj maksimum. Kako je još jedan bojkot nemoguć, a o masovnim protestima, osim praznih, zakasnelih priča, nema dogovora među opozicionim strankama, izbori su jedina racionalna odluka, a tu će odluku, nešto kasnije od Dveri, doneti i sve ostale opozicione stranke.

Državom još uvek vlada isto post-komunističko bratstvo koje je i državu i narod uvelo u tragična iskustva devedesetih, potom bilo zamenjeno najpre, pseudo-demokratama koje su Srbiji donele tragične posledice neoliberalnog ekonomskog razaranja, da bi potom pseudo-demokrate bile zamenjene aktuelnim pseudo-patriotama, koje već deset godina tu istu neoliberalnu paradigmu nastavaljaju i dovode do vrhunca i završavaju proces otimanja insitucija. U oba slučaja, i kod predstavnika bivše vlasti, i kod onih u sadašnjoj vlasti, radi se o ljudima čije su reči bile pune demokratije i patriotizma, a zapravo se radi o ljudima okrenutim isključivo svojoj koristi, umesto interesu države i naroda. Ovakva politika i ovakvi političari su od politike napravili najnečasniju delatnost, a običnim ljudima ogadile oba, i politiku i političare. Zarad opstanka na vlasti, a u saradnji sa zapadnim centrima moći stvorena je najmonstruoznija partijska hobotnica sastavljena od kvazi-patriota koji su se očas presvukli u evropejce i liberale, da bahatošću, diletantizmom, kriminalom, korupcijom i ličnim bogaćenjem nadmaše sve do sada poznate sisteme za urušavanje države, javnog interesa i institucija.

Organizovani kriminal i mafija služe kao pretorijanska garda ovom čudovišnom sistemu pod kojim izdiše Srbija. I dok je Srbija propadala sve više, dok su građani tonuli u siromaštvo, svi su sa vlasti odlazili mnogo bogatiji, a na vlast se vraćali bez stida, presvučeni u druga odela, ali sa još većom snagom političkog kartela, uvek u sprezi sa prethodnicima kao kvazi-opozicijom. Jedini uspešan proizvod koji su sve vlasti za poslednjih trideset godina stvorile su sopstvene ekonomske imperije i sve dublje , veštački napravljene podele u srpskom narodu.

Srpski pokret Dveri, sa pozicije stranke koja nikada nije bila u vlasti smatra da su umiranje demokratije, pretvaranje politike u veštinu organizovane pljačke, zarobljavanje insitucija i otimanje javnih resursa od građana Srbije a sve zarad ličnih i interesa stranke na vlasti i njihovih saučesnika, uzrok svih problema sa kojima se građani Srbije susreću. Deca većine osiromašenih porodica u Srbiji pobegla su u inostranstvo. Urušen je identitet, ekonomska osnova, kvalitet života i samopoštovanje građana Srbije. Predstojeći izbori su prilika da građani kažu šta o ovoj uzurpatorskoj vlasti misle. Zbog toga Dveri izlaze na izbore aprila 2022. godine i pozivamo građane Srbije da nam pomognu u borbi da ti izbori pokažu njihovu pravu volju.

Da Srbiji konačno svane i 6. oktobar!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime