Vučić u Kraljevu: Bila bi katastrofa da nismo napravili bedem

0
750

KRALJEVO – Predsednik Srbije, Aleksanda Vučić je obišao i preduzeće „Radijator inženjering“ u kraljevačkom naselju Grdica, koje je nedavno pogođeno poplavama i istakao da bi za Kraljevo bila katastrofa da nakon 2014. godine nije urađen protivpoplavni bedem.

Kako je rekao, važno je da se popune i preostale „rupe“ u zaštiti od poplava, odnosno da se u potpunosti urede manji, lokalni vodotokovi.

Prema njegovim rečima, za Lučane i Kraljevo biće potrebno oko 1,8 miliona evra za uređivanje korita reka.

„Završite to, da više nema problema. Da rešimo probleme ljudi Grdici, Sirči, Adranima jednom zauvek“, obratio se Vučić direktoru „Srbijavoda“ Goranu Puzoviću, koji je sa njim obišao fabriku.

Puzović mu je preneo da su u naselju Grdica probleme napravili manji vodotokovi, kao i da će „Srbijavode“ pomoći gradu oko izrade plana, kao i da je načelno dogovoreno da se jedan most zameni.

Vučić je fabriku, koja se bavi montažom i proizvodnjom kotlova za centralno grejanje, obišao sa rukovodstvom, a direktor Rade Janjić je rekao da se pričinjena šteta meri u stotinama hiljada evra.

Preneo je predsedniku da je u prošli ponedeljak, u pogonu voda dostigla 70 centimetara, ali i istakao da je jedan pogon počeo da radi već u sredu posle podne, a drugi u četvrtak. Takođe, dodao je da je 70 odsto mašina osigurano.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime