Stefan Milenković u Čačku vodi međunarodni masterklas

0
394

ČAČAK – U Čačku je počeo dvonedeljni međunarodni master klas violine slavnog virtuoza Stefana Milenkovića, u organizaciji nacionalne platforme „Srbija stvara“ i uz podršku Turističke organizacije Grada Čačka.

Violinski kamp održava se u muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“, a pohađa ga trinaest polaznika, od kojih je troje iz inostranstva – Češke, Hrvatske i Japana.

– Izuzetno mi je drago da je master klas uspešno startovao i da nas pandemija nije sprečila u planovima, kao i da su pored mladih talenata iz Beograda, Užica, Novog Sada, Pirota i Čačka, sa nama i studenti iz inostranstva. Želja mi je da polaznicima tokom dve nedelje, pored svog muzičkog znanja i iskustva, prenesem i veštinu kako da harmonizuju telo, um i duh putem praktičnih i efektnih tehnika biomehanike, disanja, joge i meditacije. Veoma mi je drago što je ovaj kurs organizovan u saradnji sa nacionalnom platformom „Srbija stvara“, čiji sam kreativni ambasador. Jer, upravo podrška upućena mladim umetnicima jedna je od osovina misije kojoj smo zajednički posvećeni – istakao je Stefan Milenković.

Izvor: Večernje novosti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime