Stamatović (ZS): Ako Srbiji možemo nešto da pomognemo, mi smo tu

42

Kako možemo da budemo od koristi svojoj državi? Na način da se borimo za njeno očuvanje u trenutku kada nas pritiskaju sa različitih strana, na način da joj makar ne pravimo probleme. Danas nije lako ni predsedniku da otvara te teme i da razgovara o tim važnim temama.

Skoro cela Evropa se urotila protiv Srbije i naša dužnost i obaveza jeste da pomognemo. Mi nismo politički šibicari i ne interesuju nas procenti. Ako nešto možemo da pomognemo, mi smo tu, naglasio je predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović u Domu kulture u Lazarevcu na skupu gde su se okupili članovi i simpatizeri stranke, nakon otvaranja kancelarije Zdrave Srbije u toj beogradskoj opštini.

Stamatović je dodao da je u programu Zdrave Srbije država Srbija na prvom mestu, celovita, sa Kosovom i Metohijom. „Na drugom mestu stoji Republika Srpska, koje takođe ne možemo da se odreknemo. Takođe smo i protiv ulaska u NATO. Mi smo proruska politička partija i zastupamo te interese. Opština Čajetina, u kojoj je Zdrava Srbija na vlasti, je jedina lokalna samouprava koja ima Kancelariju za saradnju sa Ruskom Federacijom. Pokazali smo da i malo mesto može, ako imate hrabrosti i ideje, da radi u interesu svoje države“ zaključio je Stamatović.

Prisutnima se obratio i Miloljub Albijanić, potpredsednik Zdrave Srbije i poslanik u Narodnoj skupštini Srbije, koji je istakao da „Srbiju spolja niko ne sme da blati“.

„Mi smo ti koji želimo dostojanstvenu državu, da u njoj žive normalni ljudi, državu onih koji će napraviti zdravu Srbiju. Na beogradske izbore idemo u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom i zajedno ćemo biti u vlasti“ podvukao je Albijanić.

FOTO N1