Srbija 1968 iz Bazela, seniorska ekipa – igrači preko 30 godina u osmini finala regionalnog Kupa

0
2384

Bazel – U dinamičnoj i neizvesnoj utakmici protiv Minheštajna ovogodišnji finalista regionalnog kupa FK Srbija 1968, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca na gostujućem terenu, našao se u sledecem krugu ovog takmičenja.

Imali su igrači Srbije inicijativu tokom čitavog susreta, napadali su ,stvarali šanse ali mreža domaćina ostala je netaknuta do poslednjeg sudijskog zvižduka. Fudbaleri domaćeg tima igrali su oštro, a na momente i grubo, ali to sudija nije sankcionisao što je pored brojnih promašaja tima stvaralo dodatnu nervozu kod grača.

Treba svakako istaći i domaćeg golmana koji je u nekoliko navrata fantastično intervenisao i na čudesan način sacuvao mrežu Srbije. Kako su mreže mirovale do poslednjeg sudijskog zvižduka pravila regionalnog saveza kod neresenog rezultata nalažu da se odmah pristupa izvodjenju jedanaesteraca bez igranja produžetaka.

Žreb je odlučio da domaći igrači prvi šutiraju pa je fudbaler Minheštajna pogodio stativu, a Danijel Zoljic je bio siguran egzekutor i tako olakšao posao Srbiji tj. ostalim izvodjačima.Ipak u trećoj seriji šut Dusana Simovica golman domaćih „čita“ i vraća svoj tim u igru.

Međutim peti udarac kod ekipe Minhenštajna golman Adjancić brani, a Nestorović i Stajić su sigurno pogadjali, pa je odluka bila na Pavkovića, najiskusnijeg igrača koji je sigurnim udarcem savladao domaćeg čuvara mreže na radost navijaca Srbije, ali i samih aktera susreta koji su posle utakmice znali da proslave pobedu i porolaz u osminu finala regionalnog Kupa.
Zoran Krljar

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime