Mihajilo Stevanović potpisao profesionalni ugovor sa FK Bazel

2640

Samo nekoliko dana pošto je postao punoletan mladi Mihajilo Stevanović ispunio dečački san i potpisao prvi profesionalni ugovor sa najtrofejnijim švajcarskim klubom – Bazelom.

Momak iz fudbalske porodice,otac Sava nastupao za Srem iz Sremske Mitrovice i još nekoliko klubova u nekadašnjoj Jugoslavij,i ali i Ssvajcarskoj. Svoje prve fudbalske korake napravio je baš u Bazelu sa samo sedam godina a potom prošao sve juniorske kategorije
da bi i postao kapiten. Sa osamnaest godina nosio je i dres Švajcarske reprezentacije u nekoliko navrata. Da ništa nisu hteli da prepuste slučaju u Upravnom odboru Bazela odlučili su da odmah pošto je mladi Stevanović napunio osamnaest godina potpišu sa njim ugovor na dve ipo godine,odnosno do kraja juna 2022.

Na mladom Stevanovichu je sada da još više radi i dokazuje kako bi se u dogledno vreme dokopao mesta u startnih jedanaest što naravno neće biti ni malo lako.Međutim, vreme je pred njim, a da se na njega ozbiljno računa pokazao je i trener prve ekipe u smiraj jesenjeg dela prvenstva kada ga je priključio 1. timu sa kojom trenirao i sticao neophodno iskustvo.

„Ostvario sam san kada sam potpisao profesionalni ugovor,ovo je samo prvi stepenik ka vrhu kojem stremim, čast je ali i obaveza biti prvotimac Bazela jer se od nas uvek očekuju vrhunski rezultati i titule, a ja ću se truditi da opravdam ukazano poverenje. Nadam se da neće biti nekih nepredvidjenih stvari i verujem da ću opravdati poverenje rukovodstva kluba ali i velikog broja Srba, simpatizera Bazela koji će sa još većom pažnjom pratiti naše utakmice“, rekao nam je u jednom dahu supertalentovani vezista crveno-plavih.

Zoran Krljar