PriČa 2019: Koncerti, izložbe, radionice…

1750

Peti rok festival PriČa ove godine počinje krajem avgusta i traje sve do 10. septembra. Kako je saopšteno na današnjoj konferenciji za novinare, ove godine koncerti na festivalu PriČa održaće se na dve lokacije. Prvi festivalski koncerti pod nazivom Priča u lice održaće se u Ulici braće Glišića 30. i 31. avgusta, a predviđen je nastup mladih bendova.

Priča 2018

U petak 30. avgusta nastupaju: Istok, Hadži prodane duše, Jurka, Majdan i prijatelji festivala Priča Neverne bebe.

U subotu 31. avgusta održaće se gitarski CrossOver, šest mladih bendova, plus Bjesovi.

Na velikoj bini nastadionu FK Remont 6. i 7. septembra nastupiće: Parni valjak, Hladno pivo, Zabranjeno pušenje, Nikola Vranjković, Johny Ranković & The Churlians, ČBS, Odgovor, Trigger i Sunshine.

Posetioce očekuje vrhunski zvuk i nešto što do sada ovde nije viđeno, obećao je Aleksandar Raković, izvršni producent festivala.

Što se tiče tehnike svake godine pokušavamo da podignemo lestvicu na viši nivo. Mogu da obećam da ćemo imati još kvalitetniju i još bolju scenu. Iznenadićemo Čačane izgledom koncertnog prostora na stadionu Remonta. Za sada je to tajna — rekao je Raković.

Jedan od osnivača festivala Goran Popović ocenio je da je Priča postala jedan od pet najvećih rok festivala u Srbiji najavivši da će sledeće godine nastupiti i strani bendovi.

Kao i prošle godine očekuje nas bogat prateći program fetsivala koji će početi sedam dana pre i trajati sedam dana posle festivala.

— Prateći program obuhvata izložbe fotografija, promocije knjiga, pozorišne predstave, ples, žurke, radionice i ostale kulturno-zabavne sadržaje.  Na Gradskom trgu biće održan veliki koncert Baletskog studija Adađo – Snežane Aćimović 4. septembra. Za najmlađe organizujemo tradicionalni Rok maksenbal 5. septembra u Gradskom parku uz DJ žurku i nagrade. U okviru festivalskog kampa biće postavljeni improvizovani šatori u kojima će se održavati aktivnosti edukativnog i zabavnog karaktera, kao što je rekenrol radiomica za decu, rok cirkus, face painting i po prvi put kod nas potpuno jedinstven joga šator. U okviru edukativnog sadržaja festivala imaćemo promociju knjiga Branimir Loknera i Predraga Jovanovića – Rokenrol u kandžama interneta 1 i 2. Ove godine predstavićemo mladog Ivana Matijaševića iz Lučana koji će imati svoju prvu samostalnu izložbu fotografija posvećemu prethodnim Pričama — najavila je Žana Nenadović, PR festivala PriČa.

Kako je najavljeno na konferenciji za štampu, narednih dana biće poznate cene ulaznica i kompleta, o čemu će javnost biti obaveštena, kao i mesta gde će biti moguće da se preuzmu.

Izvor, Foto – ozonpress.net, facebook