Novi mlekomat sa organskim mlekom pušten u rad na Kraljevom trgu na Zlatiboru

69

 

Nakon nedavnog postavljanja prvog mlekomata sa organskim mlekom na poslednjoj stanici „Gold gondole“ na vrhu Tornika, u rad je pušten još jedan pored Info centra Turističke organizacije Zlatibor u samom centru Zlatibora.

„To je projekat u sklopu razvoja mlekare „Naša Zlatka“ i poljoprivrede u našem kraju. Još jedan dobar korak ponude na Zlatiboru, kako za stanovništvo i za turiste, tako i za lokalne poljoprivredne proizvođače čiju robu plasiramo na jedan savremen i adekvatan način. Mlekomat raspolaže zamenjivom bocom od 200 litara i ukoliko potrebe korisnika to zahtevaju, u mogućnosti smo da i više puta dnevno menjamo tu bocu sa novim mlekom“ rekao je direktor „Zlatiborskog eko agrara“ Marko Marić, dodavši da je mlekomat potpuno automatizovan i da je osim gotovinom plaćanje moguće i platnim karticama, kako bi se izbegle eventualne poteškoće sa vraćanjem kusura.

Pojedinačna boca za mleko je povratna i svako ko je jednom kupi može da je koristi više puta u skladu sa adekvatnim održavanjem, dodao je Marić. Sama boca košta 100 dinara, a litar mleka na automatu 220 dinara. Postoji mogućnost i za kupovinu pola litre organskog mleka.

„Mlekomati „Naše Zlatke“ povezuju lokalnu poljoprivredu i turističku ponudu Zlatibora i zadovoljni smo da će i meštani i turisti moći da kupe organsko mleko proizvedeno na teritoriji opštine Čajetina, od proverenih proizvođača“ izjavio je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Mlekara „Naša Zlatka“ danas radi sa 2.000 litara konvencionalnog mleka i 1.000 litara organskog mleka od koga pravi gotove proizvode. Putem dva postojeća i kroz buduću mrežu mlekomata širom Zlatibora biće obezbeđen plasman organskog pasterizovanog mleka od strane lokalnih sertifikovanih proizvođača.