Najvrednija priznanja Milanovačkom pozorištu u Laktašima

0
147

Na 16. Internacionalnom festivalu amaterskog teatra (INFAT), u Laktašima Milanovačko pozorište ponovo se okitilo najvrednim priznanjima.  Duo-drama Labudova pesma (A.P. Čehov) i Sokratova odbrana i smrt (Platon) proglašena je za najbolju predstavu, a glumac Branko Knežević, po drugi put proglašen je za najboljeg glumca ove manifestacije. Prvi put je to bilo 2019 godine.

U saopštenju žirija istaknuto je da je Knežević za uloge Svetlovidova i Sokrata minimalnim glumčakim sredstvima i besprekoronom govornom radnjom, pokazao širok spektar emocija uz vješto vođenje dva žanrovski suprotna lika.

Obrazlažući Nagradu za najbolju predstavu – „Labudova pesma“ Milanovačko pozorište, Gornji Milanovac žiri je ukazao na dramaturšku vještinu simbioze teksta Čehovljeve „ Labudove pesme“ i Platonove „ Sokratove odbrane“, kao i za jednostavna i tačna scenska rešenja.

„Zbog poruke koja je poslata sa scene, da kada živimo život gdje moral, duhovno i etičko, je naša vodilja, onda ni smrt nije kraj. Svet u kojem danas živimo iziskuje predstavu sa ovakvom plemenitom porukom“, navode članovi.

 

Duo-drame ,,Labudova pesma”- A. P. Čehov, ,,Sokratova odbrana i smrt’’ – Platon na scenu je postavio Branko Knežević, koji ujedno i igra Svetlovidova/Sokrata.

Uloge Nikite/Meleta tumači Milan Aćimović, koji je i majstor scene. Kostimograf je Biljana Knežević, svetlo i ton potpisuju Goran Dragutinović i Viktor Vujić, a rekviziterka je Gordana Miletić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime