Marko Marinović se nada uspehu Borca u Hrvatskoj

1378

Deseto kolo ABA lige jeste vreme da se ponovo sastanu stari znanci, ekipa Splita i tabor Borca.

U dosadašnjem delu jadranskog takmičenja Borac je bio uspešniji od sastava iz Dalmacije. Naime, na devet utakmica upisao je tri pobede, dok je šest puta pretrpeo poraz. S druge strane, Split je dva puta slavio, dok je sedam puta poražen.

Dobru uvertiru Čačani su napravili pre dve nedelje, kada su na gostovanju u Novom Mestu savladali domaću Krku (90:97). Taj trijumf dobrano je ulio samopouzdanje izabranicima Marka Marinovića pred novi izazov.

Da je pobeda u Sloveniji mnogo koristila timu saglasan je i kormilar Marko Marinović.

– Pauzu koja je iza nas smo iskoristili da dobro treniramo. Radili smo vredno prethodne i ove nedelje. Pre pauze smo ostvarili veliku pobedu protiv Krke, koja nas je vratila na pobednički kolosek, nakon četiri vezana poraza. Naravno, taj trijumf nam nije rešio sve u prvenstvu, jer je reč o samo jednoj pobedi. Ali mnogo je značila po pitanju samopouzdanja, rekao je Marinović.

FOTO: Borac/Dusko Radisic

Što se tiče ekipe Splita, kormilar Čačana ističe da je protivnik dobro poznat.

– U Split idemo u dobrom raspoloženju. Već nekoliko godina igramo protiv Splićana, tako da nam kao protivnici nisu nepoznati. Znaju oni nas, a i mi njih. Doduše, baš poput nas, i Split je poprilično promenio roster u odnosu na prošlu sezonu. Bez obzira na to, očekujem jednu dobru i zanimljivu utakmicu u Splitu, dodao je trener Borca.

Pored obaveza u klubu, Marko Marinović je imao veliku čast i privilegiju da bude deo nacionalnog tima Srbije kao pomoćnik selektora Svetislava Pešića.

– Neko je prepoznao rad u Borcu. Poziv u stručni štab reprezentacije nije čast i privilegija samo za mene, već za sve u klubu, ali i u čitavom gradu. Takođe, to nam daje elan da nastavimo da radimo još bolje, pa da se potrudimo da klub u budućnosti postane stabilan član  ABA lige, završio je Markbo Marinović.

Utakmica Split – Borac na programu je u 18 časova.

IZVOR HOT SPORT