Heraković za Nova.rs: Gluma je moja ljubav, ali uzgajam paradajz, luk…

674

Gluma je moja velika ljubav i imam privilegiju da se bavim poslom kojim volim, ali se tokom sezone bavim poljoprivredom, kaže za Nova.rs glumac Nenad Heraković koji se sinoć predstavio publici prilikom otvaranja bioskopa „Sutjeska“ – Čačak u kome je premijerno prikazan film „Južni vetar 2 – Ubrzanje“ u kome igra lik Mureta.

Na našu opasku da ide stopama Nenada Jedića, Nenad Heraković kaže da je njegov kolega mnogo veći industrijalac nego on poljoprivrednik.

– U Pančevu imam plac na kome uzgajam paradajz, luk, krompir, šargarepu i to je, takođe, moja velika ljubav – kazao je Heraković  za naš sajt.

Govoreći o filmu „Južni vetar 2 – Ubrzanje„, glumac navodi da je snimanje bilo veoma zahtevno, budući da se radilo na brojnim lokacijama, te da on predstavlja „revoluciju“ kada je u pitanju dramaturgija. Bio je veoma srećan kada je dobio poziv da glumi propalog boksera Mureta. Zbog toga je morao da obrije bradu, brkove i „uđe“ u lik koga je život, zbog droge i alkohola, odveo na stranputicu.

Nenad Heraković je Osnovnu školu i Gimnaziju „Uroš Predić“ završio u Pančevu. Akademiju umetnosti u Novom Sadu upisao je 2005. godine u klasi profesora Ljuboslava Majere. Odmah nakon završenih studija usledila je uloga Dragoslava Mihajovića „Vampira“ u kultom ostvarenju Dragana Bjelogrlića, filmu i seriji „Montevideo, Bog te video“. Nakon toga, ređale su se uloge u drugim, takođe uspešnim projektima domaće i strane produkcije. Živi na relaciji Pančevo-Beograd sa suprugom, glumicom i magistrom psihologije Tarom Toševski.

Na naše pitanje da li država dovoljno ulaže u kulturu, Heraković odgovara da je svako ulaganje veoma značajno.

– To nije na meni ni da sudim, ali svaki dinar je dobrodošao. Čini mi se da idemo ka boljoj realnosti, i ovaj bioskop u Čačku je dokaz da se ulaže u kulturu. Svaka građevina i prostor koji omogućava umetnicima da se iskažu, da li putem četkice, mikrofona, ili pak, instrumenta je veoma dragocena – ocenio je Pančevac.

Nije želeo da komentariše medijsku i političku scenu u Srbiji, rekavši da se bavi svojim poslom, te da nije stručan za to. Na našu konstataciju da bi trebalo da razlikuje laž od istine, Heraković je naglasio da ne prati medije i da se bavi isključivo glumom.

Najznačajnija i najkarakterastičnija mu je uloga Dragoslava Mihailovića  „Vampira“ u seriji „Montevideo, Bog te video“.

Nenad Heraković Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Nametnulo se i pitanje da li ima idola i ko su mu omiljeni partneri u njegovom glumačkom stvaralaštvu, ali odgovor našeg sagovornika jeste da „nema idola, te da porodica mora i treba da bude uzor za sve“.

– Kada su kolege u pitanju ne bih nikoga pojedinačno izdvajao, sa svima imam kvalitetnu saradnju, a od njih veliku podršku. U narednom periodu imam u planu nekoliko projekata. Ponuđena mi je jedna zanimljiva uloga u stranoj ekipi sa poznatim glumcem Robertom Davijem, koji je obeležio moje detinjstvo osamdestih i devedesetih godina i imao uloge u više od 130 filmskih ostvarenja – zaključio je Nenad Heraković ne precizirajući o kom filmu se radi i uz napomenu da je veoma važno sarađivati sa stranim produkcijama.

Nova.rs