FK Srbija iz Bazela ugostila veterane Crvene zvezde

2195

Bazel – U organizaciji firme Algon, vlasnika trojice Srba iz Bazela, odigrana je fudbalska utakmica između veterana  FK Srbije 1968 iz Bazela i Crvene zvezde iz Beograda, a gosti su slavili rezultatom tri prema jedan.

Na inicijativu Aleksandra Ace Oparnice, jednog od vlasnika navedenog preduzeća i velikog navijača crveno-belih Srbi u Bazelu imali su priliku da na delu vide bivše asove  našeg najtrofejnijeg kluba.

Veličanstvena fudbalska predstava odigrana je na stadionu Blek Stara u Bazelu, a domaćin je bio jedan od najstarijih klubova u dijaspori Srbija 1968. Malobrojna publika ispraćala je aplauzom svaki uspešan potez obe ekipe, a krajnji rezultat je bio 3 prema 1 u korist gostiju iz Beograda.

Domaći fudbaleri pokazali su da se nisu uplašili renomiranog protivnika, kao i da u poznim godinama mogu dostojno da pariraju nekadašnjim profesionalcima.

Goste je na terenu predvodio Boško Djurovski, a uz njega su tu  bili i igrači starije generacije Dujković, Aćimovich, Karasi, P.Šestić, Borovnica, Pižon Petrović i drugi.

Po okončanju susreta domaći fudbaleri ali i navijači imali su priliku da se fotografišu sa bivšim vedetama srpskog i jugoslovenskog fudbala.

Treće poluvreme upriličeno je u prelepom restoranu na stadionu gde su se svi akteri na  zajedničkoj večeri lepo zabavljali, ali i zapevali, što i jeste svrha ovakvih susreta. Predstavnik gostiju se zahvalio organizatoru na gostoprimstvu kao i porodici Petrović ttj. vlasnicima restorana u nadi da će se druženje nastaviti.

„Bila nam je čast da igramo protiv takvog protivnika kao što je Crvena Zvezda i tako slavnih imena,  a mnogi od njih su i bivši reprezentativci Jugoslavije“, rekao je za Info Lider jedan od najstarijih aktera ovog susreta Aleksandar Grujić, inacce bivši igracc šabačke Mačve i  drugih klubova bivše Juge, a sada član bazelske Srbije.

Treba na kraju još jednom napomenuti da sve ovo ne bi bilo bez firme „Algon“ i vlasnika Gorana Babića, Aleksandra Oparnice i Nikole Kovačića, koji su učinili sve da se gosti osećaju prijatno u ovoj Alpskoj zemlji ne žalechi ne baš zanemarljiva novčana sredstva koja su izdvojena za organizaciju ovog događaja.

Autor – Z. Krljar